Wednesday , December 7 2022

Apel umanitar al Ministerului de Interne pentru Ciprian Sfichi, polițistul rănit în misiune

Ministerul Afacerilor Interne și Corpul Național al Polițiștilor au inițiat un apel umanitar pentru a-l ajuta pe Ciprian Sfichi, polițistul de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Suceava care a fost lovit, săptămâna trecută, în zona capului și a brațului.Politistul Ciprian Sfichi

Ciprian a dovedit, până acum, că este un adevărat luptător! A trecut cu bine peste primele intervenţii chirurgicale, iar evoluţia sa este pozitivă. Colegii, dar şi persoane care nu l-au cunoscut, au demonstrat că omenia este un atribut al românilor. Mobilizarea pentru donarea de sânge a fost impresionantă! Lupta pe care Ciprian o va duce în continuare va fi una de lungă durată. Împreună îl putem ajuta pe colegul nostru în această bătălie. Pe lângă rugăciunile și gândurile noastre bune, ajutorul poate consta și din lucruri lumești. Contul în care se pot face donații este: RO71BRDE340SV15605983400 și a fost deschis la BRD pe numele SFICHI DAN CIPRIAN, transmite MAI.

Polițistul a fost rănit, săptămâna trecută, cu o sabie, în timpul unor percheziții la persoane suspectate de trafic de droguri. Starea lui este favorabilă şi s-a modificat. Acesta vorbeşte, este conştient şi respiră singur.

”Pacientul este conştient şi vorbeşte, comunică cu medicii şi asistentele medicale. Nu vorbeşte cu probleme, vorbeşte bine. Este logic şi coerent. Există un deficit motor pe jumătate din corp”, au declarat medicii ieşeni.

”Evoluţia este net favorabilă, pacientul a fost detubat, s-a scos sonda naso-gastrică, urmează să se facă încercări de alimentare pe cale naturală. S-a efectuat şi un computer tomograf în cursul acestei dimineţi. Pacientul colaborează, comunică cu cei din anturaj. În continuare se face o kinetoterapie intensivă şi se urmează acelaşi tratament în secţia de terapie intensivă”, a declarat Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Medicii spun că, deşi se observă o îmbunătăţire a stării lui, acesta ar putea rămâne cu sechele.

”Evolutia neurologică este şi aceasta favorabilă, însă trebuie să ţinem cont de faptul că oricând pot să apară complicaţii locale sau generale. De asemenea, nu ne putem pronunţa în acest moment în privinţa sechelelor cu care va rămâne. Cel puţin şase luni de zile va trebui să efectueze o activitate de recuperare neuromotorie, în mediul specializat. În acest moment există speranţe că prognosticul vital este favorabil, nu putem să ne pronunţăm asupra sechelelor neurologice cu care va rămâne”, a declarat Grămadă pentru Mediafax.

În urmă cu o săptămână, poliţistul a fost lovit cu o sabie de unul dintre suspecţii vizaţi de un dosar de trafic de droguri, la care se făceau percheziţii. Autorul, Alexandru Huţuleac, a mai fost arestat şi în iulie 2016 pentru trafic de droguri, în cadrul unei acţiuni a DIICOT Suceava de destructurare a unei reţele de traficanţi, iar după patru luni a fost eliberat.

Vezi si

LUNGU: A fost finalizat proiectul de aducțiune a gazului metan la 30 de străzi din oraș

Miercuri, începând cu ora 11:00, au fost alimentate cu gaz metan străzile din cartierul Tineretului. …

2 comments

  1. Ciprian Sfichi ar trebui sa-l dea in judecata pe Hutuleac si sa-i ceara daune banesti. Recuperarea pe care trebuie sa o urmeze, nu o sa fie una ieftina.

  2. din pacate inca ia revenit vederea si este imobil pe partea stanga. Multa sanatate !

    poate ar fi bine ca spitalizarea sa fie achitata de agresor, valabil pentru orice conflict. sa plateasca golanii de sa li se faca rau !