Saturday , December 10 2022

Aparatura din sediul UPC a luat foc, vineri noapte

Fumul gros a umplut ultimul palier al cl\dirii de pe strada M\r\[ti unde `[i are sediul compania de cablu, internet [i televiziune dar nu au fost victime n furnizarea serviciilor a fost sistat\ doar pentru scurt\ vreme
~n noaptea de vineri spre s=mb\t\, dup\ ora 23, pompierii suceveni au fost anun]a]i c\ `ntr-un bloc de pe strada M\r\[ti, la ultimul etaj, acolo unde func]ioneaz\ sediul local al companiei de cablu internet, televiziune [i telefonie prin satelit UPC, a izbucnit un incendiu care a pus `n pericol nu numai apartamentul `n care func]ioneaz\ reprezentan]a companiei dar [i celelalte locuin]e din bloc.
~n aceste condi]ii, o grup\ operativ\ a Inspectoratului pentru Situa]ii de Urgen]\ “Bucovina” al jude]ului Suceava, condus\ chiar de inspectorul [ef, colonelul Ion Burlui, [i pompieri de la  deta[amentul Suceava au intervenit pentru localizarea [i lichidarea acestui incendiu izbucnit la un apartament situat la ultimul etajul VIII al blocului de locuin]e, de pe strada M\r\[ti.
La sosirea militarilor, ardeau mocnit echipamente electronice [i electrice, existând pericolul de propagare a focului la întregul apartament. Incendiul a fost lichidat la ora 00.15.
Au ars dou\ aparate de aer condi]ionat, aparatur\ de distribu]ie internet, o priz\ [i circa 1,5 metri liniari de cablu electric, degradându-se finisajele interioare ale apartamentului.
Etajul a fost inundat cu fum dar nu a fost necesar\ evacuarea niciunei persoane.
Din primele cercet\ri, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect. De men]ionat c\ instala]ia automat\ de stingere cu ap\, din dotarea locuin]ei, nu a func]ionat. Datorit\ interven]iei prompte a pompierilor s-a reu[it salvarea apartamentului.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime omene[ti. (N.R.)

Vezi si

Tânăr din Bosanci, prins la Marginea cu 444 de petarde și artificii

 Joi, 8 decembrie, polițiștii au desfășurat activități specifice pe linia identificării persoanelor care comercializează produse …