Thursday , February 9 2023

Angelica Fădor cere Ministerului Sănătății o strategie privind motivarea absolvenților de medicină pentru a practica apoi în mediul rural

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a depus o interpelare adresată ministrului Sănătății, prin care atrage atenția asupra lipsei medicilor de familie în mediul rural în general și, în mod special, în satele din județul Suceava.

“Pandemia Covid 19 a accentuat starea deficitară a sistemului medical din țara noastră și implicit a medicinei de familie, cu consecințe directe negative asupra stării de sănătate a populației. ”Raportul special privind lipsa medicilor de familie din zona rurală și din zonele defavorizate sau greu accesibile”, întocmit de Avocatul Poporului și publicat în luna aprilie a anului trecut, arată că, de cele mai multe ori, în aceste zone, accesul pacienților la servicii medicale este limitat sau chiar inexistent, în lipsa unui medic de familie în comunitate”, a afirmat deputatul liberal sucevean.

Conform acestui raport prezentat de Angelica Fădor, la sfârșitul anului 2019, situația la nivelul județului Suceava era următoarea: 277 cabinete ale medicilor de familie, 114 unități administrativ-teritoriale, 4 unități administrativ-teritoriale fără medic de familie, populația per cabinet de medic de familie – 2.259.

“Având în vedere importanța medicului de familie în prevenirea, depistarea sau rezolvarea problemelor medicale ale populației, am trimis o întrebare ministrului Sănătății, referitoare la situația actualizată, la nivelul județului Suceava, în ceea ce privește cabinetele de medicină de familie, și care este strategia ministerului în ceea ce privește motivarea absolvenților universităților de medicină pentru a opta pentru această specialitate și de a o practica mai ales în mediul rural”, a declarat deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor. (O.S.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …