Thursday , September 29 2022

Ambulanţa ne omoară cu zile sportul local

Ambulanta 2 [800x600]

Echipa de fotbal feminin Armonia Fălticeni, din Liga I, a pierdut la masa verde meciul cu Viitorul Buzău, pentru că ambulanţa angajată de la SMURD nu a venit la timp. Conducerea ISU face anchetă pentru a stabili vinovaţii. Săptămâna trecută echipa de handbal de primă ligă CSU Suceava a pierdut de asemenea primul meci din actuala ediţie a campionatului, la masa verde, fiindcă nu a ajuns la timp o ambulanţă . Prefectul Florin Sinescu cere demisia directorului de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi anchetă internă la Inspectoratul pentru Situaţii de Ugenţă

Meciul de fotbal feminin de primă ligă dintre Armonia Fălticeni şi Viitorul Buzău a fost pierdut duminică la “masa verde”, după ce arbitrii au constatat că ambulanţa SMURD care ar fi trebuit să asigure asistenţa medicală de urgenţă nu a venit înainte de începerea partidei. Decizia a fost luată de o brigadă de arbitri din Botoşani, formată din Bogdan Jijiie, Adrian Noroc şi Ionel Tănasă care au aplicat ad-litteram regulamentul, astfel că Armonia Fălticeni a pierdut meciul cu 0-3.
Antrenorul echipei de fotbal feminin Armonia Fălticeni, Marcel Irimie, a arătat că duminică, începând cu ora 11, urma să se desfăşoare, pe stadionul Tineretului din Fălticeni, primul meci din acest sezon competiţional cu Viitorul Buzău.
Maşina SMURD care trebuia să asigure asistenţa medicală la meciul de la Fălticeni a ajuns la stadionul Tineretului la ora 11.19, adică cu o întârziere de patru minute faţă de timpul regulamentar în care meciul de duminică ar fi putut lua startul. “Noi avem un protocol cu cei de la SMURD prin care aceştia ne trimiteau o maşină la meciurile de pe teren propriu. Vineri am primit confirmarea telefonică de la Suceava că vom avea ambulanţă la meci. Nu ştiu ce s-a intâmplat între timp. Am înţeles că cei de la punctul SMURD din Fălticeni nu au fost înştiinţaţi că trebuie să asigure asistenţa la meciul nostru. Ne desfăşurăm activitatea de mai bine de un an de zile şi nu am păţit niciodată aşa ceva. De fiecare dată, maşina de ambulanţă a fost prezentă la stadion cel puţin un sfert de oră înainte de ora oficială de începere a meciului”, a declarat Marcel Irimie.
Tehnicianul principal al Armoniei consideră că meciul ar fi putut începe în jurul orei 11.20 dacă ar fi existat bunăvoinţă din partea oficialilor echipei din Buzău: “Arbitrii erau pregătiţi să fluiere începutul jocului în momentul în care maşina de ambulanţă a intrat pe poarta stadionului. Trebuie spus că pe foaia de joc erau trecuţi doi medici, prezenţi la teren încă de la ora 11.00. Cei de la Buzău nu au vrut să joace şi chiar au pus presiune pe brigada de arbitri să fluiere finalul meciului”.
Clubul Armonia a cheltuit cu organizarea meciul de duminică aproximativ 800 de lei pentru transportul brigăzii de arbitri, masa şi cazarea jucătoarelor la Fălticeni.
ISU Suceava: ambulanţa a întârziat, conducătorul de echipaj şi-a asumat răspunderea, meciul s-a încheiat fără să se dispute, în favoarea echipei oapspete
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a anunţat că va face o verificare a modului în care s-au petrecut lucrurile la Fălticeni, în ceea ce priveşte modul de organizare a desfăşurării meciului de fotbal feminin dintre echipele CS Armonia Fălticeni şi Gloria Buzău, de pe Stadionul „Tineretului” din municipiul Fălticeni, din data de 21septembire a.c., ca urmare a solicitării Clubului Sportiv „Armonia” Fălticeni, Conform constatărilor preliminare, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni trebuia să asigure, cu o ambulanţă SMURD, măsurile pe linie medicală. Subunitatea de pompieri a fost înştiinţată despre executarea misiunii prin adresă scrisă, în data de 19 septembrie a.c..
Din rapoartele primite de la şeful de tură al subunităţii de pompieri şi de la comandantul de echipaj de pe ambulanţa SMURD în data de 22 septembrie, reiese faptul că ambulanţa a ajuns la stadion cu o întârziere de aproximativ 10-12 minute. În acel moment, echipele erau la încălzire, iar comandantul de echipaj a semnat foaia de arbitraj.
Raportul operativ de monitorizare al echipajului SMURD a fost semnat de către preşedintele clubului sportiv, de arbitru şi de medicul Spitalului municipal Fălticeni.
Cu toate acestea, în jurul orei 11:30, arbitrul a anunţat că meciul s-a încheiat, fără să comunice motivul comandantului de echipaj.
“Chiar dacă, ulterior, şeful de tură al subunităţii de pompieri şi-a asumat răspunderea pentru întârzierea plecării în misiune a echipajului SMURD, având în vedere efectele produse, prin ordin al inspectorului şef al ISU, general de brigadă Ion Burlui, s-a constituit o comisie care să analizeze împrejurările producerii acestui eveniment, inclusiv prin schimbul de corespondenţă scrisă cu factorii implicaţi”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Suceava.
Maşina de ambulanţă, propteaua sportivilor suceveni în drumul către mari victorii
Asigurarea asistenţei medicale de urgenţă pentru echipele sportive care sunt incluse în competiţii de anvergură naţională din judeţul Suceava pare să devină o misiune imposibilă. Miercurea trecută, echipa CSU Suceava a pierdut la “masa verde” meciul din Liga Naţională de handbal masculin cu Dinamo din cauza faptului că la ora jocului, la sala Liceului Sportiv, nu era prezent un echipaj medical, care ar fi trebuit să fie asigurat de Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJU). Cu acel prilej, prefectul Florin Sinescu, a cerut în mod explicit demisia directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Daniel Martiniuc. Acesta s-a apărat atunci, spunând că, pentru serviciul pe care îl conduce sunt mai importante salvările de vieţi, prin intervenţii la urgenţe venite prin 112 decât programări la meciuri. De aceea, organizatorii de comptetiţii trebuie să aibă grijă să amintească structurilor de urgenţă dacă au sau nu nevoie de prezenţa unor ambulanţe şi a unor echipaje. Dacă la SJU, în cazul meciului de handbal între CS Universitatea Suceava şi Dinamo Bucureşti, responsabilă a fost indicată o contabilă care a omis să înregistreze solicitatea organizatorului de competiţii pentru asigurarea asistenţei de urgenţă şi care după aceea a intrat în concediu medical, pentru pierderea meciului de către fotbalistele de la Armonia Fălticeni, responsabilităţile au şi o componentă militară, fiindcă SMURD-ul, gestionat de ISU Suceava avea încheiată înţelegerea pentru asistenţa medicală de urgenţă. (Dan CHIDOVET, Neculai ROSCA)

Vezi si

Primarul Lungu felicită Foresta după meciul cu UTA Arad și anunță că acum se toarnă fundațiile la Baza sportiva tip 1, unde va fi construit un nou stadion

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat la meciul de fotbal din Cupa României dintre …