Friday , April 12 2024

Alegeri turul II în cadrul USV, pentru mandate de membru în Consiliul facultății și Consiliul Departamentului

Marți, 20 februarie, au fost validate rezultatele alegerilor de către Senatul actual al Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava, conform calendarului. Este vorba despre toate mandatele de membru în Consiliul facultății și Consiliul Departamentului, în Senatul USV, pentru Rector și pentru Director de departament. De asemenea, au fost publicate rezultatele alegerilor turului II, care au fost organizate pentru mandatele de membru în Consiliul facultății – Facultatea de Istorie și Geografie, Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică și Facultatea de Litere și științe ale Comunicării, și pentru Membru în Consiliul Departamentului – Drept și științe Administrative și Economie, Informatică economică și Gestiunea afacerilor. Durata mandatului structurilor și funcțiilor de conducere este de cinci ani.

Amintim că funcția de Rector al Univerității ”Ştefan cel Mare” Suceava a fost câștigată de către prof.univ.dr. Mihai Dimian, pentru care au votat 90,13% dintre alegătorii prezenți la urne. Valentin Popa, cel care a ocupat funcția de Rector până la actualele alegeri, va face parte din Senatul universității.

Alegerile pentru membrii în Consiliul pentru studii universitare de doctorat, în Consiliul școlii doctorale și pentru directorii de școală doctorală vor avea loc în luna martie. Astfel, depunerea candidaturilor va avea loc între 4-8 martie, iar listele cu numele candidaților vor fi publicate pe 14-15 martie. Desfășurarea alegerilor este programată pentru 21 martie, urmând ca a doua zi să fie anunțate rezultatele.

Rezultatele alegerilor din cadrul universității sucevene vor fi transmise Ministerului Educației în vederea confirmării rectorului desemnat cel târziu pe 28 februarie.  (O. N.)

Vezi si

Cursuri gratuite de educație financiară pentru Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat, în perioada 28 martie-4 aprilie a.c., …