Friday , March 1 2024

Al doilea convoi francez pentru Ucraina va ajunge luni la hub-ul de la Suceava: 12 maşini de pompieri, 12 autospeciale de intervenţie, 4 camioane cu 50 de tone de echipamente 

Al doilea convoi de ajutoare din Franța va transporta la hub-ul european de la Suceava vehicule şi echipamente de intervenţie care vor fi donate serviciului de urgenţă ucrainean, mobilizat permanent pentru a ajuta victimele, a anunţat, joi, 14 aprilie, Ambasada Franţei la Bucureşti.

Acest convoi, din care fac parte 100 de pompieri francezi, va transporta: 12 maşini de pompieri şi 12 autospeciale de intervenţie, 4 camioane cu 50 de tone de echipamente, în special echipamente de înaltă tehnologie de căutare şi salvare şi materiale de stingere a incendiilor.

Convoiul va ajunge la Suceava luni, spre sfârşitul zilei, şi va fi condus de un detaşament al FORMISC (divizie militară a Securităţii civile).

Ambasada Franţei la Bucureşti arată că o parte din aceste echipamente au fost achiziţionate graţie autorităţilor locale franceze şi companiilor, care au contribuit la strângerile de fonduri gestionate de Centrul de criză şi sprijin.

Această operaţiune este coordonată de Direcţia Generală pentru Securitate Civilă şi Managementul Crizelor a Ministerului de Interne şi Centrul de criză şi sprijin al Ministerului pentru Europa şi Afaceri Externe, în colaborare cu Ambasada Franţei din Ucraina. Aceasta se desfăşoară în cadrul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene (MPCU).

Primul convoi francez de ajutoare, format din 11 maşini pentru stingerea incendiilor, 16 autospeciale de intervenţie şi 23 de camioane cu 49 de tone de echipamente medicale şi de salvare, a ajuns la Suceava pe 27 martie. (O.S.)

Vezi si

Băută, o femeie din Frătăuți a căzut de pe bicicletă și a ajuns în stare gravă la spital

Joi seara, la orele 18:10, Poliția Rădăuți a fost sesizată prin 112, că pe DJ …