Tuesday , May 17 2022

Aglomerație infernală și cozi de ambulanțe la UPU la Spitalul Județean

Numărul total al prezentărilor, doar din cursul zilei, a fost de 219 pacienți, iar reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță au declarat că au fost zeci de solicitări pentru testare Covid la domiciliu. Mana­gerul Spitalului Județean, medicul Alexandru Calancea, propune linii de gardă pentru specialitatea Radiologie la spitalele din Rădăuți și Fălticeni.

Ziua de luni a adus prezentări record la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava, când zeci de pacienți așteptau disperați să fie consultați. Tărgile s-au dovedit a fi insuficiente, iar ambulanțele stăteau la rând să predea alți pacienți. ”A fost o zi foarte grea, cu multă muncă”, a menționat medicul Liviu Cîrlan, șeful UPU Suceava.

Numărul total al prezentărilor, doar din cursul zilei, a fost de 219 pacienți, iar reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță au declarat că au fost zeci de solicitări pentru testare Covid la domiciliu.

Pentru a se evita blocarea activității Spitalului Județean și transformarea unității spitalicești în spital Covid, managerul Alexandru Calancea mai face o încercare și solicită linii de gardă pe specialitatea Radiologie la spitalele municipale Rădăuți și Fălticeni. O adresă în acest sens a fost trimisă marți către Direcția de Sănătate Publică Suceava, Prefectură, Consiliul Județean și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. (C.R.)

Vezi si

Incendiu uriaș la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei (VIDEO)

Duminică seara, la ora 22.41, a fost anunțată izbucnirea unui puternic incendiu la clădirile unei …