Saturday , February 4 2023

 Acuzat de comunism în plenul ședinței CJ, Flutur îi răspunde lui Cușnir : „Să nu vorbim de cuvântul comunist când tu îl ai în casă”

„Strămoși de-ai noștri au făcut pușcărie din cauza acelui regim. Vă faceți de râs singuri. Trebuie să avem mai multă demnitate și să nu derapați că voi reacționa”, a spus președintele CJ Suceava celor de la PSD după ce unul din consilieri l-a făcut comunist vechi căruia îi plac unanimitățile

Tema comunismului a fost adusă în discuție chiar în plenul ședinței lunare a Consiliului Județean Suceava de către consilierul județean PSD, Dan Ioan Cușnir, care l-a acuzat pe președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, ca e „vechi comunist”. „Nu mă miră, nu ne miră nimic. Ca oricărui vechi comunist vă plac unanimitățile. O să aveți și astăzi unanimități până la punctul 27”, a spus Cușnir lui Flutur arătându-i acestuia că la finalul ședinței trecute a Consiliului Județean – pe care Cușnir a părăsit-o la un moment dat – a fost entuziasmat de faptul că a existat unanimitate la toate voturile. Inițial, Gheorghe Flutur a făcut apel la decență. „M-am obișnuit cu aceste lucruri”, a spus Flutur.

Dan Ioan Cușnir
Dan Ioan Cușnir

Ulterior, la raportul prezentat de președintele CJ, Cușnir a ținut să remarce că nu a văzut capitolul nerealizări, după care a sugerat șefului administrației județene să le menționeze. Ba mai mult, a și făcut referire la mai multe aspecte, relativ ușor de demontat ori de combătut de către Flutur care nu a pierdut ocazia să arate cu degetul spre guvernarea PSD. La un moment dat, părea că Flutur este ca peștele în apă, citind din când în când de pe o foaie unde și-a făcut niște notițe și, dacă nu era incidentul cu referire la comunism, aspectele semnalate de Cușnir păreau mai degrabă mingi la fileu decât atacuri.

Cușnir i-a răspuns lui Flutur că deduce că înțelege că ar fi perfect și fără nerealizări. „Am înțeles că sunteți perfect. Nu aveți nerealizări. Eu în schimb nu sunt perfect și nici nu-mi doresc vreodată să ajung să cred despre mine că sunt perfect”, a spus Cușnir. El nu a pierdut ocazia să facă referiri la un jurnalist care l-a atacat de câteva ori pe blogul său ori pe contul de facebook și care era de față la ședință, dar care a evitat să intre în polemică.

Mai deranjați de atitudinea lui Cușnir au fost liberalii Tudor Plăcintă și Gheorghe Niță care l-au acuzat – primul – de practici comuniste și – al doilea – de invidie și supărare că este pe locul doi.

Cușnir i-a dat o scurtă replică lui Plăcintă, dar când a vrut să se refere și la Niță, s-a decis să-l persifleze și a sus că i se va adresa tot lui Flutur.

Replica acestuia din urmă nu s-a lăsat așteptată, atrăgându-i atenția că „e ca în fizică: orice acțiune are reacțiune” și invitându-l la calm și, adresându-se tuturor consilierilor PSD, le-a spus că cel mai mare pericol pentru el ar fi să îl laude. Cu toate acestea, nu a omis niște șarje la adresa lui Cușnir de genul „Ce probleme ridici doar să te auzi vorbind?”. La final, a atras atenția că se pricepe extrem de bine în retorica electorală și este antrenat să discute astfel și a ținut să nu rămână dator cu replica vizavi de acuzația de comunism. „Ne catalogăm … penibil…. Se învârt bunicii unora dintre noi în mormânt că vorbim de cuvântul comunist când tu îl ai în casă. Cum putem să ne permitem așa ceva? Strămoși de-ai noștri au făcut pușcărie din cauza acelui regim. Vă faceți de râs singuri. Trebuie să avem mai multă demnitate și să nu derapați că voi reacționa”, a conchis Gheorghe Flutur. (D.P.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …