Saturday , November 26 2022

Accident teribil: Trei tineri au scăpat teferi dintr-o maşină încolăcită în jurul unui stâlp

Accidentul a avut loc luni seara, pe strada Traian Vuia din Suceava. Inainte de a se opri în stâlp, maşina, marca Jaguar, a măturat tot ce i-a ieşit în cale: un mal de pământ şi trei bucăţi dintr-un gard de beton. La scurt timp după ce tinerii au ieşit din maşina avariată în procent de peste 80%, automobilul a luat foc. “Nici nu m-am mai gândit că sunt vii”, a spus unul dintre martorii accidentului

Trei tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, din municipiul Suceava, au scăpat cu viaţă, ca prin urechile acului, după ce maşina în care se aflau a lovit un mal de pământ, un gard de beton şi s-a oprit într-un stâlp de iluminat public. Se pare că şoferul a scăpat controlul autoturismului Jaguar, iar acesta a lovit tot ce i-a ieşit în cale.

Cu toate că maşina s-a pliat practic în jurul stâlpului, cei trei tineri au reuşit să părăsească automobilul, fără ajutor din afară, iar echipajele de Ambulanţă i-au preluat de la marginea drumului.

La scurt timp, după ce tinerii au ieşit din maşina avariată în procent de peste 80%, automobilul a luat foc. Cel mai probabil, din cauza avariilor la motor, combustibilul scurs a întreţinut flăcările.

Incendiul a fost stins de pompierii de la Detaşamentul din Suceava cu ajutorul unei autospeciale. “Toţi cei trei pasageri s-au autoevacuat, au fost preluaţi de echipajele de ambulanţă şi transportaţi la spital. Era pericol iminent ca stâlpul să cadă pe carosabil”, au explicat reprezentanţii ISU Suceava.

Martorii prezenţi la faţa locului au povestit că impactul a fost unul extrem de violent. “Eram la birou şi am auzit o bubuială foarte mare. Am văzut fum, apoi am văzut maşina. Vă daţi seama. Au rupt trei bucăţi de gard şi au ricoşat în stâlp. Când am văzut maşina, nici nu m-am mai gândit că sunt vii”, a povestit îngrozită o femeie.

Maşina era condusă de Gabriel Neamţu, în vârstă de 23 de ani, din Suceava. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat şi mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Băiatul în vârstă de 18 ani a fost internat la secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean, cu diagnosticul de traumatism cranio cerebral, contuzie toraco abdominală şi fractură la gamba stângă.

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi din cadrul E.ON, Primăria Suceava, SC Loial, care vor efectua lucrări pentru înlocuirea stâlpului de iluminat public. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …