Saturday , February 4 2023

Abonamentele TPL pentru elevii suceveni s-ar putea scumpi cu 60%

Avantajul este că vor putea beneficia de abonamente la 25 de lei lunar, toţi elevii din învăţământul preuniversitar acreditat din municipiul reşedinţă de judeţ. Studenţii vor putea obţine abonamente pe rutele TPL la acelaşi preţ, doar dacă au domiciliu în municipiul Suceava, au sub 26 de ani şi doar pe perioada anului universitar

autobuz elevi [800x600]

Mâine, în şedinţa Consiliului Local al municipiului Suceava se va supune la vot un proiect de hotărâre ce priveşte modificarea unei alte hotărâri de Consiliu Local din 29 ianuarie a acestui an, privind acordarea de facilităţi pentru transportul public local şi aprobarea contractului cadru de acordare a subvenţiei pentru transportul public local de călători. Conform actului ce va fi supus joi votului consilierilor locali, tariful pentru abonamentul social nominal pentru elevii din învăţământul obligatoriu profesional şi liceal acreditat/autorizat care studiază la unităţi de învăţământ din judeţul Suceava valabil pentru toate liniile deservite de acelaşi transportator ar urma să fie de 50 de lei/lună, faţă de tariful de 66 lei /lună, stabilit pe criterii comerciale.
Modificările cele mai importante în cuprinsul HCL-ului vechi sunt însă aceea că tariful pentru abonamentul lunar pentru elevi ar  urma să fie de 25 de lei faţă de 15 lei, până acum, ceea ce înseamnă o creştere cu 60%,.”Elevii care studiază în municipiul Suceava , în învăţământul obligatoriu profesional şi liceal acreditat/autorizat, beneficiază de reducerea de 50% a tarifului menţionat pentru transportul local în comun pe tot parcursul anului calendaristic, conform prevederilor Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare”. Reducerea este deci de la 50 de lei la 25 de lei. In proiectul de hotărâre se mai arată că studenţii cu domiciliul în municipiul Suceava, înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate din municipiul Suceava, în vârstă de până la 26 de ani, în timpul anului universitar beneficiază de tariful pentru abonamentul social nominal la valoarea de 25 de lei pe lună.
Directorul SC TPL SA, Darie Romaniuc, a explicat că până când va intra în vigoare noua hotărâre de Consiliu Local, dacă va fi votată, elevii suceveni beneficiau de abonamente pentru care plăteau lunar 15 lei. Era vorba însă doar de elevii cu domiciliu în municipiul Suceava. Preţul abonamentului a crescut la 25 de lei dar vor putea beneficia de transport în comun pe traseele TPL şi elevi ai şcolilor din municipiul reşedinţă de judeţ care nu domiciliază în oraş. Pentru studenţi, abonamentul lunar de 25 de lei pentru rutele TPL  în perioada anului universitar poate fi obţinut doar de către cei care au domiciliul în municipiul Suceava. (N.R.)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …