Monday , September 26 2022

98% din cantitatea de lemn scoasă la licitație de Direcția Silvică a fost vândută

350 de exploatatori de lemn au adjudecat aproape 500.000  de metri cubi de masă lemnoasă din pădurile administrate de DS Suceava. 98% din cantitatea de lemn scoasă la comercializare a fost vândută. Prețul mediu de achiziție a fost de 206 lei/metru cub 

sorin ciobanu

Licitația organizată în cursul acestei săptămâni pentru adjudecarea unui volum record de masă lemnoasă pentru o licitație intermediară, peste 500.000 de metri cubi, a fost un succes. S-a licitat, conform calculelor directorului Direcției Silvice Suceava, peste 98% din volumul total de masă lemnoasă scos la vânzare în județul Suceava. “494.000 de metri cubi au fost achiziționați la licitația intermediară din această primăvară. S-a vândut 98% din cantitatea totală scoasă la vânzare de Direcția Silvică Suceava”, a arătat directorul Sorin Ciobanu (foto). El a precizat că prețul de pornire al licitațiilor a fost de 152 lei/metru cub, la fel ca anul trecut. Iar prețul mediu de achiziție a fost de 206 lei/metru cub. “Creșterea prețului de adjudecare a fost mai mare cu 36% față de prețul de pornire, un procent nu foarte mare”, a declarat directorul Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.
In condițiile în care au participat la licitațiile din această săptămână, după un lung șir de proteste, 350 de agenți economici, fiecare adjudecând loturi scoase la vânzare de Direcția Silvică Suceava, aparținând RNP – Romsilva, conflictul între aceștia și administratorul pădurilor din Suceava se poate considera încheiat.
După licitațiile boicotate în decembrie și ianuarie, Direcția Silvică Suceava a reluat procedura de scoatere la licitație a masei lemnoase din pădurile administrate în sistem public, mizând pe o restabilire a bunelor relații comerciale cu agenții economici care doresc să liciteze masă lemnoasă pe picior din pădurile proprietate publică a statului.
Astfel, în intervalul 2-4 martie, Direcția Silvică Suceava a oferit la licitație din fondul forestier proprietate publică a statului un volum brut de 505.651 mc, fiind cel mai mare volum oferit la o licitație intermediară din ultimii cinci ani. (N.R.)

Vezi si

DSP a primit 31.100 de doze de vaccin antigripal

Medicii de familie din județ se pot prezenta la sediul Direcției de Sănătate Publică pentru …