Monday , January 30 2023

925 de liceeni nu s-au prezentat la simularea probei la alegere a Bacalaureatului

Miercuri s-a desfășurat simularea probei la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului de Bacalaureat 2022. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, s-au prezentat pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline 4.882 de elevi, din cei 5.807 înscriși.

rezultate, medii, bacalureat, Obiectiv, 2020

Au optat pentru susținerea probei la Biologie 1.779 elevi, Logică, argumentare și comunicare – 1.184, Geografie – 1.119, Informatică – 351, Fizică – 212, Chimie – 93, Psihologie – 57, Sociologie – 56, Economie – 17 și Filosofie – 14. Niciun candidat nu a fost eliminat.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Simularea examenului susținut de elevii de clasa a XII-a și a XIII-a se va finaliza joi, cu proba la Limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor, care se comunică elevilor, va avea loc în data de 14 aprilie. Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori, notele nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ci sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. (O. N.)

Vezi si

FOTO, VIDEO – TIR răsturnat într-un pârâu la Valea Putnei. Intervenție contracronometru a pompierilor pentru salvarea șoferului rămas încarcerat

Luni dimineață, în jurul orei 08.00, un TIR  a iesit in afara partii carosabile, pe …