Friday , April 26 2024

855 de absenți la simularea probei obligatorii a profilului de la Bacalaureat. 70% dintre elevi au optat pentru Matematică

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat că la această probă au fost prezenți 4.942 elevi, dintre  care 3.475 au fost evaluați la Matematică, respectiv 1.467 la Istorie. Niciun candidat nu a fost eliminat.

Simularea examenului național de Bacalaureat 2022 a continuat marți cu desfășurarea probei obligatorii a profilului, elevii din ultimul an de liceu susținând examene la Matematică sau Istorie. Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat că la această probă au fost prezenți 4.942 elevi, dintre  care 3.475 au fost evaluați la matematică, respectiv 1.467 la istorie. Niciun candidat nu a fost eliminat. Drept urmare, 855 dintre elevii înscriși la această simulare nu au susținut a doua probă.

Amintim că, pentru asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 18 solicitări de desfășurare a probelor scrise în condiții speciale. Este vorba despre redactarea lucrării scrise prin dictarea conținutului acesteia de către candidat unui profesor asistent, utilizarea materialelor sau instrumentelor compensatorii, transmiterea subiectelor prin dictare, prezența unui interpret mimico-gestual sau prelungirea timpului cu 1,5 – 2 ore.

Baremele și subiectele de la proba de marți au fost publicate de Ministerul Educației în cursul după amiezii de marți, pentru toate profilurile – real matematică-informatică, tehnologic, științele naturii și pedagogic.

Organizarea și desfășurarea examenului are loc în 42 de centre de examen. Prima probă, la Limba și literatura română, a fost susținută de 5.015 dintre elevii de clasa a XII-a și a XIII-a înscriși.

Miercuri este programată proba la Disciplina la alegere a profilului și specializării. Simularea examenului susținut de elevii de clasa a XII-a și a XIII-a se va finaliza joi, 31 martie, cu proba la Limba și literatura maternă. În sălile de clasă, elevii au acces până la ora 8.30. De la ora 9.00 se deschid plicurile cu subiecte. Elevii sunt așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe fiecare clasă. Liceenii vor avea la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor la fiecare probă. Afișarea rezultatelor, care se comunică elevilor, va avea loc în data de 14 aprilie.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori, notele nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ci sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. Rezultatele sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. (Oana NUȚU)

Vezi si

Transport ilegal de lemn, depistat de polițiști la Crucea

Miercuri seara, la ora 19.40, pe drumul forestier Bârnărel, pe raza comunei Crucea, polițiștii au …