Wednesday , February 1 2023

8 milioane de lei finanțare de la Guvern pentru reabilitarea unor blocuri de locuințe din Suceava  

Este vorba despre 96 de apartamente aflate în 7 blocuri de pe străzile Privighetorii și Putna

Primăria Suceava a semnat un contract de finanțare (multianuală) de circa 8 milioane lei pentru reabilitarea termică a unor blocuri din municipiu. Potrivit celor spuse de primarul Ion Lungu într-o recentă conferință de presă, este vorba o finanțare guvernamentală din care anul acesta va fi în sumă de 3,814 milioane de lei. Reabilitarea presupune, printre altele, izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare, dar și termoizolarea terasei și planșeului de la subsol. La acestea se pot adaugă reparații la elementele de construcție și la instalația de distribuire a agentului termic, aferentă părții comune.

Suma – acordată Municipiului Suceava în baza Programului național multianual de creștere a performanței energetice a blocurilor de locuințe, potrivit Ordonanței Guvernului nr. 18 din 2009 – va fi destinată pentru reabilitarea energetică a 7 blocuri cu 96 de apartamente: B1 de pe strada Privighetorii nr.3; B2 de pe strada Privighetorii nr.11; B3 de pe strada Privighetorii nr.3 A; B4 de pe strada Putna nr 9; B5 de pe strada Privighetorii nr.3; B6 de pe strada Putna nr.7; A01 de pe strada Putna nr. 14. „Avem un număr de 96 de apartamente pentru acest an și continuăm anul viitor. Noi avem depuse proiecte și pe fonduri europene mai tentante pentru că nu trebuie cofinanțare. Am depus proiecte de 22 de milioane de euro pentru reabilitare clădiri publice și rezidențiale în luna aprilie, iar acum așteptăm sesiunea din luna septembrie”, a spus Ion Lungu. El a mai adăugat că banii care nu vor fi consumați (la nivel național) se vor redistribui și în acest caz Primăria are pregătite alte proiecte.

Precizăm că asociațiile de proprietari trebuie să plătească 10% din costul total al executării lucrărilor, împărțit între toți proprietarii, în funcție de cota indiviză care revine fiecăruia. De la bugetul de stat se asigură 60% din total, în limita fondurilor aprobate pentru Programul privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, iar bugetului local al Sucevei îi revine o co-participare financiară de 30%. (D.P.)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …