Saturday , September 24 2022

8 mașini de pompieri au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din Măneuți

Pompierii militari de la subunitățile din Rădăuți, Siret și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi și Gălănești, au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică cu 8 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Măneuți, comuna Frătăuții Vechi. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la anexele dintr-o gospodărie, flăcările afectând și construcții din două gospodării învecinate. Incendiul a fost lichidat la ora 5:10.

Au ars garajul și o șură pe o suprafață totală de aproximativ 110 mp, 25 mp din acoperișul casei, 80 baloți de fân, o tonă de porumb și 500 kg grâu. În incendiu au pierit un cal, 10 găini și 84 de porumbei.

La cele două proprietăți învecinate afectate au ars izolația exterioară a unui perete (pe 25 mp) și stablatul casei de locuit, respectiv acoperișul unei magazii pe 25 mp.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casele de locuit ale celor trei proprietari afectați, alte două locuințe învecinate și 6 anexe gospodărești, aflate în imediata vecinătate.

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …