Thursday , August 11 2022

700 de elevi din mediul rural sucevean, sprijiniți să-și aleagă corect liceul pe care îl vor urma

În cadrul proiectului ”Orientare profesională în mediul rural”, derulat de  Fundația ”Te Aud România” în șapte școli din județul Suceava, vor avea loc sesiuni de consiliere de grup pe tema orientării profesionale și școlare cu personal specializat în domeniu, se va investiga profilul ocupațional al fiecărui participant, iar copiii vor participa la ateliere de autocunoaștere și informare privind importanța alegerii carierei și definirea parcursului vocațional.

În perioada aprilie 2022 – februarie 2023, Fundația ”Te Aud România” va derula proiectul ”Orientare profesională în mediul rural”, finanțat prin granturile oferite de către Fundația ”Nouă Ne Pasă”. Campania vine în sprijinul a 700 de elevi de clasele VII și VIII, preponderent din mediul rural sucevean, pentru a-i sprijini să se cunoască mai bine pe ei înșiși și să își aleagă corect profilul liceului la care își vor continua formarea.

În cadrul proiectului au fost selectate școlile gimnaziale din Putna, Berchișești, Bucșoaia, Cornu Luncii, Capu Codrului, Baia și Dolheștii Mari, cu structurile arondate. ”În cei șapte ani de funcționare a Fundației Te Aud România am întâlnit nenumărate cazuri de nepotrivire a abilităților și calităților tinerilor pe care îi sprijinim cu domeniul ales de studiu – situație ce o întâlnim și în mediul înconjurător, în rândul populației adulte. Înainte de toate, un adult împăcat cu sine este, în fapt, un adult care iubește ce face – iar semințele unui astfel de scenariu se sădesc timpuriu, prin cunoaștere și auto-cunoaștere. Grantul primit de la Nouă ne pasă onorează această muncă de până acum. Proiectul <Orientare profesionala în mediul rural> va crește numărul copiilor mult mai bine informați cu 700 – aspect cu atât mai important cu cât activitățile se vor desfășura preponderent în mediul rural sucevean. În cadrul acestui proiect, în termeni practici, vom împuternici 700 de copii din județul Suceava să facă alegeri mai înțelepte și informate pentru viitorul lor, în concordanță cu descoperirile pe care le vor face despre ei înșiși în cadrul activităților propuse”, a transmis Gabriela Popescu, președintele ”Te Aud România”.

Până în prezent, la nivel de organizație, Te Aud România a sprijinit peste 2.000 de copii și tineri în cadrul campaniei ”Pași spre viitor” și i-a încurajat să își dezvolte setea de cunoaștere. În cadrul proiectului, vor avea loc sesiuni de consiliere de grup pe tema orientării profesionale și școlare cu personal specializat în domeniu, se va investiga profilul ocupațional al fiecărui participant, iar copiii vor participa la ateliere de autocunoaștere și informare privind importanța alegerii carierei și definirea parcursului vocațional. ”Orientarea școlara a elevilor noștri este unul dintre obiectivele importante pe care noi ca instituție de învățământ trebuie sa le avem în vedere. Considerăm că testarea vocațională utilizând teste însoțite de rapoarte concepute pentru a fi înțelese și de persoane necalificate în testarea psihologică (de exemplu părinți, profesori sau chiar de elevi) este foarte utilă pentru alegerea unui traseu educațional. Este una dintre variantele cele mai accesibile în ceea ce privește consilierea vocațională”, a declarat Simona Covrig, directorul Școlii Gimanziale Bucșoaia.

”Te Aud România” este o organizație non guvernamentală înființată în decembrie 2014, având scop principal sprijinirea și îmbunătățirea condițiilor de viață ale orfanilor și copiilor dezavantajați din România prin educație îmbunătățită, ghidare în viață, sport și încurajarea integrării sociale. (O. N.)

Vezi si

 Lupoaica-refugiat a plecat de la Grădina Zoologică Rădăuți spre Sanctuarul de la Zărnești (VIDEO)

Lupoaica salvată din calea războiului din Ucraina și găzduită temporar la  Grădina Zoologică Rădăuți a …