Wednesday , April 17 2024

 7 percheziții la o grupare care fura mașini de lux din Europa și le dezmembra la Rădăuți. Trei indivizi au fost reținuți

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, au reușit să documenteze și să probeze activitatea infracțională a unei grupări nestructurate ai cărei membri erau specializați în infracțiuni asociate furtului de autoturisme de lux din spațiul european și extracomunitar (Marea Britanie) și dezmembrării acestora. În urma a 7 percheziții desfășurate în cursul zilei de joi au fost reținute și introduse în arestul IPJ Suceava 3 persoane și au fost confiscate 3 autoturisme de lux cu o valoare de piață de peste 60.000 Euro.

La nivelul Serviciului Investigații Criminale – IPJ Suceava au fost obținute informații referitoare la constituirea unui grup infracțional nestructurat ce acționa cu predilecție pe raza municipiului Rădăuți, membrii acestuia obțin importante câștiguri bănești din comiterea de infracțiuni subscrise traficului de autovehicule de lux sustrase din zona intra și extracomunitară.

În baza datelor obținute a fost întocmit un dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, fiind dispuse măsuri specifice de documentare a activităților infracționale desfășurate de membrii grupării.

În cursul zilei de 01 septembrie 2022, având în vedere cercetările efectuate în cauză și în vederea completării materialului probator s-a organizat și desfășurat o acțiune, având ca scop punerea în executare a 5 mandate de percheziții domiciliare la locuințele suspecților și în locațiile despre care se dețineau date că se pot găsi probe relevante în cauză. Pe timpul desfășurării acțiunii, obținându-se date și indicii noi, s-au solicitat și obținut alte 2 noi mandate de percheziție domiciliară, care au fost puse în executare în vederea completării probatoriului.

Cu ocazia activităților investigativ operative și de cercetare desfășurate au fost identificate și ridicate trei autoturisme de lux în valoare de peste 60.000 euro, ce figurau ca sustrase de pe teritoriul extracomunitar.

De asemenea, au fost puse în aplicare trei mandate de aducere, privind persoanele suspecte de comiterea infracțiunilor investigate în prezenta cauză.

În urma audierilor și administrării  probatoriului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de trei suspecți, respectiv trei bărbați cu vârste de 45 ani, 28 ani și 25 ani, toți din municipiul Rădăuți.

Față de cei trei, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore și încarcerarea în arestul IPJ Suceava sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de: tăinuire în formă continuată,  conducerea unui vehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare și fals în declaraţii.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă. (O.S.)

 

Vezi si

Noi transporturi ilegale de lemn depistate de polițiștii suceveni  

Luni dimineață, la orele 04.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit …