Saturday , February 4 2023

67 de persoane surdo-mute, refugiate din Ucraina, cazate în Sala de Sport de la Şcoala Generală nr. 11 din Burdujeni

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a vizitat duminică centrul de migranți ucraineni organizat de municipalitatea suceveană în Sala de Sport de la Şcoala Generală nr. 11 din Burdujeni.

„Erau acolo 100 de persoane din care 67 de persoane surdo-mute. Mulțumesc reprezentanților Poliției Locale, Direcției de Asistență Socială, celor de la Şcoala Generală nr. 11, reprezentanților ISU și, mai ales, voluntarilor și interpreților pentru persoanele surdo-mute. În centru era căldură, curățenie, asistență medicală și mâncare suficientă. Suntem și vom fi alături de migranții ucraineni, oferindu-le condiții normale de cazare și masă. Doamne ajută-ne să înceteze acest război și această dramă trăită de poporul ucrainean!”, a declarat primarul Ion Lungu.

De asemenea, primarul municipiului Suceava a făcut, recent, o comparație între apelul cu credință la divinitate în privința opririi războiuului din Ucraina și stăruințele dese ale credincioșilor suceveni cu privire la „potolirea” pandemiei de noul coronavirus. „După ce ne-a ajutat bunul DUMNEZEU și s-a potolit pandemia de coronavirus, avem nevoie de rugăciune neîncetată pentru oprirea războiului din Ucraina”, a spus primarul Ion Lungu într-o recentă postare pe contul său de facebook. Este de precizat că postarea respectivă se referea, în principal, la redeschiderea unei mănăstiri care fusese închisă cu circa trei secole în urmă și comparația dintre apelurile la divinitate din perioada coronavirusului și cele care ar trebui să fie făcute acum, în legătură cu războiul ruso-ucrainean este o considerație expusă la final de mesaj. Reamintim însă că nu o dată primarul Ion Lungu, în perioada valurilor pandemiei de noul coronavirus s-a poziționat echilibrat încurajând atât vaccinarea, dar și credința și chiar s-a exprimat în sensul că procesiunile cu racla în care sunt depuse moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava au ajutat.  (D.P.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …