6 cursuri gratuite de formare a competențelor transversale, oferite de USV începând cu anul universitar următor

reportersite
3/06/20 ora:7:00am

Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV), alături de Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu și Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița, vor implementa, în anul universitar 2020 – 2021, un set de cursuri transversale pentru studenți, menite să-i ajute pe aceștia în tranziția mai ușoară spre piața muncii.

”Disciplinele propuse sunt facultative, gratuite și oferă tinerilor competențe transversale (sau transferabile), care prezintă relevanță pentru activitățile și ocupațiile vizate de studenți și care vin să completeze competențele cuprinse în planurile de învățământ din universitățile menționate. Aceste competențe sunt necesare într-un anumit context sau pentru stăpânirea unei situații/ probleme și care pot fi transferate în alt context”, informează reprezentanții USV.

Începând cu anul universitar 2020 – 2021, studenții de la cursurile de licență și masterat din cadrul USV vor avea posibilitatea să își formeze competențe transversale participând, în cadrul proiectului european ”Împreună universități și angajatori. Un sistem integrat de programe educaționale inovative” (POCU 121030), la șase cursuri. ”Munca în echipă”, ”Tehnologii multimedia”, ”Gândire critică” și ”Gestionarea eșecului” sunt programate pentru semestrul I, iar ”Comunicare eficientă” și ”Stimularea creativității” vor fi organizate în semestrul II.

Tot în cadrul proiectului, studenții universității sucevene vor putea beneficia de stagii naționale de bune practici, sesiune de consiliere pentru carieră, sesiuni de consiliere pentru dezvoltarea tehnicilor de învățare, workshop-ul angajatorului și cursuri magistrale ale personalităților.
Înscrierile au început, iar cei interesați au timp până pe 30 iunie să opteze pentru unul din cele 6 cursuri de formare a competențelor transversale. ”Aceste cursuri sunt concepute de specialiști la nivel național și internațional și vor fi implementate de cadre didactice din universitatea noastră. Sperăm ca în anul universitar 2020 – 2021 să promoveze măcar unul din cursurile propuse un număr de 250 de studenți ai Universității din Suceava”, a declarat coordonatorul proiectului în USV, prof. dr. ing. L. Dan Milici. (O. N.)