Saturday , April 27 2024

6.000 – record de vizitatori la Târgul Meşterilor Populari

maria ciobanu [800x600]

Cea de-a XIX-a ediţie a manifestării organizate de Muzeul Bucovinei a adus în cele trei zile ale manifestării 5.010 vizitatori cu plată, care au adus în casieria muzeului 12 mii de lei, la care s-au adăugat 335 de vizitatori invitaţi, plus cei 600 de oaspeţi – elevi şi profesori participanţi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, veniţi din 37 de ţări ale lumii 

Târgul Meşterilor Populari, aflat la cea de-a XIX-a ediţie, care a găzduit peste 100 de meşteri din întreaga ţară în incinta Muzeului Satului Bucovinean a prilejuit un record absolut de vizitatori în cele trei zile de organizare – vineri, sâmbătă şi duminică, săptămâna trecută. 5010 vizitatori cu plată care au adus în casieria muzeului 12 miii de lei, la care s-au adăugat 335 de vizitatori invitaţi pus cei 600 de oaspeţi – elevi şi profesori participanţi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, veniţi din 37 de ţări inclusiv România.
Cu aproape 6.000 de vizitatori evidenţiaţi în scriptele Muzeului Bucovinei, ediţia a XIX-a a Târgului Meşterilor Populari, a recut în evidenţele contabile un număr record de vizitatori. Anul trecut, au fost doar 5.000 de oaspeţi ai Târgului Meşterilor Popolari, cu 1.000 mai puţini. Organizatorii – Muzeul Bucovina, prin directorul Emil Ursu şi Violeta Enea, şefa secţiei etnografie, care a fost în fapt gazda reală a Târgului Meşterilor Populari, au mulţumit în primul rând meşterilor care anul acesta au făcut afaceri bune la Suceava, vânzând, pe lângă micile obiecte dorite de copii – jucării din lemn, chiar şi produse scumpe, interestante pentru părinţi, cum ar fi cazanele de ţuică pentru taţi şi bunici, dar şi ceaunele din tuci, cu linguroaile aferente pentru mămice şi bunice doritoare să transforme fructele verii ori ale toamnei ce va veni, nu în ţuică pentru partea bărbătească a familiei ci în compot, povirlă, magiun, marmeladă, gem ori dulceaţă pentru cei mici.
Un spectacol bun, privit din spate, a fost cel în care pe lângă artiştii ce au evoluat pe scena din incinta Muzeului Satului, venerabile doamne şi repectabili domni din municipiul reşedinţă de judeţ au dus o luptă cu canicula, în aşteptarea spectacolului pe care Maria Ciobanu, îl pregătise. Băncile din faţa scenei şi porţiunile cu umbră dintr-o parte ori din alta a acestei amenajări au fost cu multe ore înainte ocupate de fanii Mariei Ciobanu. Cei care nu au prins loc, şi-au protejat părul cărunt, cheliile în cazul domnilor ori “permanentele” în cazul doamnelor cu batiste umezite ori cu umbrele. La fel ca şi într-un an precendent, când invitata de “aur” a fost Irina Loghin, publicul sucevean s-a întrecut în a o însoţi pe Maria Ciobanu, în drum către maşină, cu dorinţa de a păstra spre nemurire un “selfie”, cu “Ciocârlia cântecului românesc”. (Neculai ROSCA)

Vezi si

(P) Alege inteligent! Alege PYAM Residence! Cartier Privat de Vile 

PYAM Residence Cartier de vile – executate impecabil, gândite până la cel mai mic detaliu! …