Monday , January 30 2023

538 de furturi din locuinţe au fost comise în judeţul Suceava în prima jumătate a anului

 20% dintre acestea au fost comise din cauză că proprietarii nu şi-au încuiat uşile, au lăsat deschise ferestrele sau cheile au fost puse undeva la îndemâna hoţilor. Două astfel de furturi au avut loc în mai puţin de 24 de ore, prejudiciul ridicându-se la suma de 8.000 de lei

hot-spargator


In primele şase luni ale anului 2014, la nivelul judeţului Suceava au fost reclamate 2.206 furturi. Dintre acestea, un sfert, adică 538 sunt furturi din locuinţă. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut se remarcă o scădere a acestor fapte cu 76 de furturi. Totuşi, îngrijorător este faptul că aproape 20% dintre furturile din locuinţă sunt din cauza uşilor deschise, ferestrelor lăsate deschise, cheilor lăsate sub preş sau în alte locuri la îndemâna hoţilor. Chiar dacă poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia, prin intermediul mass – mediei, cu privire la reguli preventive minime ce trebuie respectate, în primul semestru al acestui an au fost reclamate 90 de furturi din cauza uşilor neîncuiate.
In doar 24 de ore, poliţiştii au primit reclamaţii cu privire la alte două furturi, în ambele cazuri neglijenţa şi superficialitatea proprietarilor înlesnind activitatea infracţională a hoţilor.
In data de 3 august 2014, la ora 12.00, Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a primit o sesizare din partea unui localnic de 29 de ani despre faptul că în perioada 25 iulie – 3 august 2014, hoţii au pătruns în apartamentul în care locuieşte în chirie, prin geamul de la baie lăsat deschis, iar din interior au furat suma de 5.000 de lei.
Tot în data de 3 august a.c., la ora 20.08, Secţia de poliţie Burdujeni a primit o reclamaţie din partea unui bărbat de 37 de ani, din localitate, despre faptul că în perioada 1 – 3 august 2014, cineva i-a tăiat şi furat instalaţia electrică de la casa sa aflată în construcţie, situată în cartierul Burdujeni, prejudiciul fiind de circa 3.000 de lei. Locuinţa nu are alarmă şi nici pază. In ambele cazuri poliţiştii vor continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat pentru prinderea autorilor şi recuperarea prejudiciului.
Având în vedere necesitatea responsabilizării cetăţenilor cu privire la modul de asigurare a locuinţelor, în perioada 1 – 3 august 2014, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au intensificat activităţile preventive, fiind desfăşurate acţiuni în zona Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Marginea, Rădăuţi şi Suceava. Activităţile au fost realizate în cadrul campaniei „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi” fiind distribuite peste 1.000 de materiale informative şi fiind purtate discuţii cu cetăţenii în vederea adoptării unui comportament antivictimal. (C.Z.)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …