Sunday , November 27 2022

484 de copii și tineri din sistemul de protecție au fost premiați pentru realizările lor, în cinci ani de campanie ”Susținem performanța”

Premierea s-a făcut pe secțiuni – Învățătură, pentru medii peste 9.50, Cazuri deosebite, Arte și Sport. De la an la an, numărul copiilor și tinerilor care realizează performanțe în diverse domenii, construindu-și astfel viitorul, este în creștere, la fel ca numărul organizațiilor, firmelor și persoanelor fizice și juridice care se alătură acestei campanii. Ediția din acest an a campaniei s-a desfășurat sub sloganul ”Construiește-ți Viitorul pas cu pas!”, 102 copii și tineri din sistemul de protecție de stat și privat fiind premiați cu sprijinul sponsorilor.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava a desfășurat zilele acestea a V-a ediție a Campaniei ”Susținem performanța”, proiect ce a pornit din  dorința de a scoate  în evidență  performanțele copiilor și tinerilor din sistemul de protecție, care în ciuda tuturor obstacolelor și traumelor pe care le-au suportat din copilărie, au reușit să obțină rezultate deosebite datorită motivației intrinsece, dar și cu sprijinul nemijlocit al personalului în grija căruia se află, precum și al cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar, care i-au sprijinit și îi sprijină în evoluția și parcursul lor școlar și le recunosc și încurajează performanțele.

Prima ediție a acestei campanii a avut loc în anul 2018, într-un cadru festiv, în Sala ”Ștefan cel Mare” din cadrul Palatului Administrativ al județului Suceava,  evenimentul fiind intitulat ”Visând la un viitor mai bun!” și  având drept obiectiv recunoașterea și premierea rezultatelor deosebite ale copiilor și tinerilor din cadrul sistemului de protecție. Atunci au fost premiați 57 de copii și tineri din sistemul de protecție de stat și privat. În anul 2019, în aceeași locație, a avut loc a doua ediție a Campaniei ”Susținem Performanța” sub titlul ”Viitorul tău este în mâinile tale” și au fost premiați 97 cei mai buni elevi/studenți la învățătură, precum și cei mai talentați copii/tineri  în domeniul artelor și sportului, iar premiile au fost oferite de către ONG-uri și firme partenere, precum și de reprezentanți ai societății civile și persoane fizice din țară și străinătate. În anul 2020, an pandemic, campania a fost organizată online, fiind selectați 141 de copii și tineri din totalul de aproximativ 1.500 de copii și tineri  care beneficiau de o măsură de protecție specială,  din cadrul centrelor rezidențiale ale Direcției dar și din cadrul organizațiilor acreditate (Așezământul ”Sfantul Ierarh Leontie” Rădăuți, Casa de tip familial ”Preot Mihai Negrea” Vatra Dornei, Fundația FARA), din asistență maternală și din plasament simplu la familii cu sau fără grad de rudenie. Aceștia au fost premiați pe secțiuni – Invățământ, Arte și Sport.În anul 2021, campania s-a desfășurat tot online, iar grupul țintă a fost format din copiii care au absolvit clasa a V-a până la Bacalaureat și tinerii care urmează studii postliceale la zi sau sunt studenți/ masteranzi la o instituție universitară, în regim de zi. În acest sens, au fost selectați 87 de copii și tineri din cadrul sistemului de protecție, care au fost  premiați tot pe secțiuni (Invățământ, Arte și Sport și Cazuri deosebite) cu sprijinul câtorva sponsori inimoși, firme, dar și persoane fizice, care au preferat să rămână anonime.

102 copii și tineri au fost premiați pentru performanțele lor, la ediția din acest an

”Așa cum știm cu toții, în spatele oricărui talent nativ stau ore de muncă și efort  în fiecare zi, stau oameni care descoperă scânteia, o aprind și o întrețin, fie că e vorba de dascăli  sau educatori din cadrul serviciilor multifuncționale, fie  asistenți maternali sau familii care reprezintă <Acasă> pentru fiecare dintre acești copii talentați și frumosi. Unii dintre sponsori au urmărit parcursul educativ al copiilor și tinerilor  premiați, alții au ținut direct legătura cu aceștia, înfiripând o relație de mentorat, tuturor le suntem recunoscători și le mulțumim pentru faptul că le sunt alături. Scopul nostru a fost și este acela de a crea o relație de mentorat care îi va ajuta pe copiii și tinerii noștri să fie mai puternici și mai deciși în proiectarea unui viitor mai bun, așa cum merită orice copil”, au transmis reprezentanții DGASPC Suceava.

Ediția din acest an a campaniei s-a desfășurat sub sloganul ”Construiește-ți Viitorul pas cu pas!”, 102 copii și tineri din sistemul de protecție de stat și privat fiind premiați cu sprijinul sponsorilor, pe secțiunile Învățătură, Arte, Sport și Cazuri deosebite. Perioada 22-30 septembrie a.c. a fost dedicată întâlnirilor cu sponsorii, acolo unde a fost posibil, și premierea perfomerilor.

Fundația HHC România, pe lângă premierea a 10 copii și tineri din cadrul Campaniei Susținem Performanța 2022, a oferit 4 Burse de excelență DAR pentru performerii din sistemul de protecție sucevean, în valoare de 2.000 de euro fiecare.

Fundația SERA România, un partener vechi și deosebit de implicat la nivelul întregii țări, a premiat 33 de copii și tineri performeri, cu suma totală  de 9.900 lei.

Asociația Institutul Bucovina a organizat o întâlnire la sediul asociației  pentru premierea a 8 tineri cu rezultate deosebite, la Arte și la Sport, dar și la învățătură. Ca urmare a acestei întâlniri, vor urma expoziții la sediul asociației cu lucrări ale acestor tineri talentați.

Asociația ”Licuricii fericiți” din Câmpulung Moldovenesc a premiat la sediul Direcției, în data de 27 septembrie, 7 copii și tineri cu rezultate excelente la cele 4 secțiuni. Tot în cadrul acestei campanii, Licuricii au premiat încă doi copii extraordinari de la Centrul de tip familial ”Preot Mihai Negrea” din Vatra Dornei, iar unul dintre ei va beneficia de o bursă lunară până la absolvirea liceului.

Vineri 30 septembrie, Bucovina Art Consult a premiat, tot la sediul Direcției, un număr de 8 copii și tineri performeri.

În fiecare zi a săptămânii dedicate premierii au avut loc întâlniri ale copiilor și tinerilor din sistem cu sponsorii sau au primit o sumă de bani în cont, mai ales studenții, astfel încât toți cei 102 doi performeri, au fost premiați.

Sponsorii din această ediție sunt SERA România, HHC România, Bucovina Art Consult, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina,  Asociația Licuricii Fericiti,  Asociatia Teona Ariana, Lust Expert și doamna Chihai Luminița, Asociația Multicare Suceava, Asociația Culturală ” Sfântul Dosoftei, Asociația Eliberare, SC CARPATIS SRL,  ROYAL  HAIR Suceava, doamna Heiderosse Schlssas Abele, din Germania, Pr. Dan Șalvar, Pr. Viorel Vârlan, Fam. Frant Mihaela și Robert, Fam Hojbota Margareta, doamna Carmen Ovăs, Aicha Daneliuc și un magistrat care dorește să rămână anonim. Fundația Te Aud România, care le-a fost alături de la începutul acestei campanii, va oferi cărți și diplome pentru toți copiii și tinerii  premiați în această ediție!

DGASPC Suceava a informat că în cei cinci ani de campanie 484 de copii și tineri au fost premiați pentru performanțe deosebite  pe diverse secțiuni (Învățătură- medii peste 9.50, Cazuri deosebite, Arte și Sport), indiferent de provocările care au apărut. De la an la an, numărul copiilor și tinerilor care realizează performanțe în diverse domenii, construindu-și astfel viitorul, este în creștere, la fel ca numărul organizațiilor, firmelor și persoanelor fizice și juridice care se alătură acestei campanii. (O. N.)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …