Thursday , February 9 2023

Primarul Lungu a semnat la București contractul de 2 milioane de euro pentru reabilitarea energetică a clădirii principale de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

 

Așa după cum a anunțat vineri, la inaugurarea Grădiniței de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a semnat luni, la București, la Ministerul Dezvoltării, contractul pentru creșterea eficienței energetice a clădirii principale a colegiului.

Conform primarului Lungu, valoarea contractului este de 8.693.994,25 lei, valoarea totală a investiției este de 9.952.119,18 lei (aproximativ două milioane de euro), iar fondurile sunt asigurate prin PNRR Componenta 5 – Valul Renovării.

În cadrul proiectului vor fi executate următoarele lucrări: înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare; izolarea fațadelor; refacerea finisajelor interioare și exterioare; înlocuirea învelitorii din tablă zincată; revizuirea instalațiilor sanitare; revizuirea instalațiilor termice; revizuirea instalațiilor de stingere incendii; prevederea de pompe de căldură pentru încălzire /climatizare; prevederea de panouri solare pentru producere apă caldă; prevederea de panouri fotovoltaice pentru iluminat; prevederea de recuperatoare de căldură cu eficiență energetică ridicată pentru ventilarea mecanică.
Perioada de implementare a proiectului este de 26 de luni.

”Acest contract este foarte important pentru liceul sucevean și mă bucur că am reușit acest lucru exact la o zi după Ziua Colegiului – 15 ianuarie – și după ce am inaugurat Grădinița colegiului”, a declarat primarul Ion Lungu imediat după semnarea contractului. (O.S.)

 

Vezi si

4 percheziții la Suceava și Liteni. Un cimitir de mașini a eliberat certificate false de distrugere pentru autoturisme din care erau apoi vândute piese și părți din caroserie

Miercuri dimineaţă, patru echipe formate din 8 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii …