39 de mașini abandonate pe domeniul public al Sucevei au fost ridicate și riscă să fie trimise spre casare

reportersite
24 noiembrie 2020, 6:35

Acțiunile de identificare, verificare și ridicare a autovehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al municipiului Suceava, precum și a celor parcate neregulamentar continuă cu determinare.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a explicat că după identificarea autovehiculelor de acest fel, „colegii de la Poliția Locală efectuează procedura de înștiințare, iar dacă proprietarii nu reacționează, acestea vor fi ridicate”. În cazul refuzului de a se conforma somației, conform legislației în vigoare, amenda este de la 1.000 la 2.000 lei, la care se adaugă și cheltuieli de ridicare. Ulterior, dacă nu sunt revendicate și nu sunt achitate costurile ridicării, acestea vor fi valorificate prin casare.
secretarasite

Lucian Harșovschi a mai spus că momentan sunt 39 de mașini, care urmează a fi casate dacă nu vor fi recuperate de către proprietari. De asemenea, conform celor spuse de viceprimar, vor mai fi ridicate și autovehiculele parcate/care staționează neregulamentar pe partea carosabilă, dar și cele care îngreunează desfășurarea lucrărilor edilitare, inclusiv acțiunile de ridicare a deșeurilor. Sesizările cu privire la mașinile fără stăpân/abandonate, dar și la cele care încurcă traficul, pot fi transmise către Poliția Locală – 0230 212192.  (D.P.)
secretarasite