Tuesday , January 31 2023

331 de pensionari vor pleca la sfârşitul lunii în staţiuni pentru tratament balnear

Până la sfârşitul anului vor mai fi şapte serii de bilete de tratament, de care vor beneficia aproape 2.000 de pensionari suceveni

pensionari


Incepând de mâine, vineri, 8 august, Casa Judeţeană de Pensii Suceava va începe distribuirea biletelor de tratament pentru seria a XII-a a anului în curs. Numărul de bilete de tratament alocate judeţului nostru pentru această serie este de 331, iar plecarea în staţiune se va face până sfârşitul acestei luni. Cei 331 de pensionari care vor beneficia de aceste vacanţe pot alege dintre staţiuni cum ar fi 1 Mai, Amara, Buziaş, Bălţăteşti, Căciulata, Covasna, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Lacul Sărat, Mangalia, Moneasa, Nicolina, Ocna Sugatag, Olăneşti, Pucioasa, Sângeorz, Saturn, Sovata, Slănic Moldova, Târgu Ocna, Techirghiol, Vatra Dornei, Eforie Nord.
“Persoanele care sunt beneficiare ale unui bilet de tratament, se pot prezenta la sediul instituţiei noastre cu biletul de trimitere formular în regim special, de la medic, în dublu exemplar, buletinul de identitate şi cuponul de pensie aferent lunii iulie 2014. La ridicarea biletelor de tratament este obligatoriu să se prezinte titularul biletului, sau în cazuri excepţionale, o altă persoană, desemnată de către titular pe baza unei procuri autentificate, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear”, a declarat Loredana Ciot, purtător de cuvânt în cadrul Casei Judeţene de Pensii Suceava.
Până la sfârşitul anului, pensionarii suceveni vor mai beneficia de încă şapte serii în care se vor acorda aproape 2.000 de bilete de tratament balnear.
“Conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sistemul public de pensii, în afara pensiilor, se pot acorda, în condiţiile legii, şi alte categorii de prestaţii, printre care şi biletele de tratament. Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri, asigurate în unităţi de tratament din proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate pentru această prestaţie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Cererile pentru acordarea unui bilet de tratament, se pot depune oricând în cursul anului 2014. Până la acest moment numărul total de cereri de acordarea a unui bilet detratament a depăşit cifra de 8.000, din care un număr de aproximativ 6.000 de cereri, au fost depuse în luna ianuarie a anului 2014”, a completat Loredana Ciot. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …