Monday , May 23 2022

319 cazuri active de infectie cu coronavirus in judetul Suceava. 13 pacienti COVID se afla la ATI

Cu 10 infectari din 120 de persoane testate, in ultimele 24 de ore, judetul nostru numara 319 cazuri active de COVID. 132 de pacienti sunt la Spitalul Judetean, 13 internati de ieri pana azi, iar 81 la Spitalul Radauti. 13 bolnavi COVID sunt internati la ATI, patru dintre ei ventilati mecanic, arata datele centralizate luni de Prefectura Suceava.

Astăzi, 10.08.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3936 de persoane declarate vindecate.

spital, COVID, pacient, Obiectiv

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 13 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 16 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 511 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 132 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 128 pacienți sunt în zona tampon și 251 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 132 pacienți diagnosticați Covid- 19, 86 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 33 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care patru sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 81 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 9 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 36121 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 120 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 313 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020 , carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 156 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 31 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 42 au câte un caz în evoluție, 25 au sub cinci cazuri în evoluție, 10 au sub zece cazuri în evoluție iar 6 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 319 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 09.08.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse  398 persoane, anunta Prefectura in comunicat.

De asemenea,  au fost verificate 100 societăți comerciale și  au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.200 lei,  pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

Prefectul județului Suceava a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședință extraordinară, pentru luni, 10 august 2020, pentru a analiza situația epidemiologică înregistrată în contextul epidemiei generate de virusul SARS- CoV- 2 la nivelul județului Suceava la data prezentă, precum și pentru a stabili un set complementar de măsuri necesare pentru gestionarea infecțiilor cu Coronavirus în cazul în care, în urma analizei efectuate, se decide acest lucru. De asemenea, în cadrul ședinței, se vor analiza și rezultatele obținute la nivelul județului Suceava, în urma acțiunilor derulate pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecției cu SARS- CoV- 2.

La ședință sunt invitați să participe și reprezentanții tuturor unităților sanitare cu paturi din județ.

Vezi si

Patru canotori suceveni, medaliați cu aur la Campionatele Europene Under-19

Cosmin Pleșescu, Andreea Todirică, Denisa Ailincăi și Narcisa Negură au devenit campioni continentali în probele …