Thursday , May 9 2024

30 de firme la un pas de insolvenţă, în luna iunie

insolvent

Printre acestea Compania de Agrement Bucovina SA, firma de casă a primarului Olărean din Rădăuţi, implicată în afacerea „Patinoarul” de acum patru ani

 
Fără nume spectaculoase, solicitările de deschidere a procedurii insolvenţei depuse la Secţia Civilă a Tribunalului Suceava sunt îndeajuns de numeroase şi în luna iunie a acestui an. Deşi, în ansamblu, deciziile efective de deschidere a procedurii s-au mai împuţinat, de la începutul acestui an, numărul cererilor depuse la instanţă a rămas aproximativ acelaşi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. In prima parte a acestui an s-a înregistrat o scădere cu peste 42%, de la 233 la 133 a numărului de firme intrate în insolvenţă în judeţul Suceava. Deocamdată este cert că cererile depuse la Tribunal pentru deschiderea procedurii insolvenţei în luna iunie a acestui an vizează firmele: SC Ray Best Liviu SRT, SC SV Valdor Group SRL, SC Danilet Agrocom SRL, SC Tay-DAN SRL, SC Mordor Design Construct SRL, SC Compania de Agrement Bucovina SA, SC Mica Industrie şi Prestări Servicii SRL, SC Scorpex SRL, SC Rudpalet SRL, SC Macoras Servcom SRL, SC Sorin Construct SRL, SC Tora Real Estate SRL, SC Novmotel SRL, SC Biglor SRL, SC Nil Design SRL, SC Special Car Center SRL, SC Roata Norocului SRL, SC New Energy SRL, SC Blumencris SRL, SC Rebona Prod SRL, SC Signum Publishing SRL, SC Pronet SRL, SC Bucovina Estur SRL, SC Serviciul de Securitate şi Pază SRL, SC Buliga Speed SRL, SC Romari Design SRL, SC Elyt Construct SRL, SC Lenbeny Trans SRL, SC Ciurla Com Prest SRL, SC Diegis SRL.
In urmă cu patru ani se vorbea în mass-media locală despre SC Compania de Agrement Bucovina SA Rădăuti, la care acţionari erau rude şi apropiaţi ai primarului municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, ca fiind cea care a beneficiat cel mai mult de pe urma deciziei edilului rădăuţean de a amplasa, în mijlocul oraşului, un patinoar artificial în iarna 2009 – 2010. Firma în discuţie a luat fără nicio formă legală apă din reţeaua de distribuţie a municipiului Rădăuţi, administrată de SC Servicii Comunale SA pe care a folosit-o pentru umplerea perimetrului în care a funcţionat patinoarul, fără să plătească niciun leu. S-a adunat atunci o factură de aproximativ 30.000 de lei pentru apa folosită şi neplătită. Dar factura cea mai mare ce trebuiau să o plătească cei de la Compania de Agrement Bucovina era cea către EOn Moldova, de la care s-a luat curent fără să fie achitată contravaloarea acestuia în sumă de peste 56.000 de lei. Energia electrică sustrasă din sistemul gestionat de EOn a fost folosită pentru transformarea apei sustrase din reţeaua Servicii Comunale, în gheaţă. Bucuria rădăuţenilor care au avut în acea iarnă un patinoar în parcarea din mijlocul oraşului a fost de netăgăduit, primarul a punctat electoral, firma a fost dată atuncin în judecată de Servicii Comunale şi E. On, invocându-se şi acuzaţii de furt, fără o finalitate iar în felul acesta s-a ajuns acum la insolvenţă. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Ștrandul se va deschide pe 15 mai, dacă vremea nu va fi capricioasă

Ștrandul Sucevei ar putea fi deschis la data de 15 mai. Un anunț în acest …