29 de școli din județ vor avea, din septembrie, toalete în containere

20/07/19 ora:8:00am

Chiar dacă s-a aprobat initial amenajarea a 76 de astfel de toalete, Ministerul Educației a finanțat până la urmă  lucrări la doar 29 de școli. Reprezentanții ISJ au distribuit banii, primăriilor implicate

Conducerea Inspectoratului Scolar Județean Suceava a primit de la Ministerul Educației, banii necesari pentru amenajarea toaletelor în containere în 29 de unități de învățământ, iar reprezentanții ISJ au distribuit sumele către primăriile din județ. Se pare că la nivelul Inspectoratului Scolar s-a întocmit o listă cu 107 unități de învățământ care necesită lucrări de amenajare a toaletelor, iar dintre acestea au fost aprobate lucrări la 76 de școli, pentru ca reprezentanții Ministerului Educației să acorde finanțare doar pentru29. Aceste containere vor fi funcționale din toamnă.

Ministrul Educației a promis aceste toalete, încă din luna mai, când a participat la festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Informatică, de la Suceava. “Am venit cu lista celor 76 de școli care au grupuri sanitare în curte și care vor primi resursele necesare să scăpăm de acest lucru care, evident, că nu ne place și de ce riscuri presupune această situație. Voi lăsa lista cu şcolile şi sumele aferente domnului inspector general care le transferă apoi către primari, pentru că sumele provin de la Ministerul Educaţiei. (…) Se va face un sistem modular lângă şcoală. (…) Noi avem 65 de milioane de lei în bugetul nostru pentru a rezolva această problemă şi trimitem sumele prin inspectorat care, apoi, trimite la primăriile responsabile cu acest subiect. Noi avem obligaţia doar de a asigura resursele”, a spus ministrul Educaţiei. Andronescu a menţionat că aceste module vor avea toate dotările necesare unui grup sanitar la standarde de igienă, iar acolo unde nu există canalizare primarii se vor implica pentru a se realiza fose septice. (Cristina RUSTI)