Monday , April 29 2024

28 de percheziţii, 21 de mandate şi nici o arestare în cazul unei ample reţele de contrabandă cu ţigări

Magistraţii Tribunalului Suceava nu au admis nici un mandat de arestare preventivă în cazul celor 12 inculpaţi ce fac parte dintr-o reţea de contrabandă ce a prejudiciat statul român cu aproape două milioane de lei n chiar dacă au demarat o acţiune amplă prin care au efectuat 28 de percheziţii prin toată ţara şi au adus la audieri peste 20 de persoane, în final nici unul dintre învinuiţi nu a fost arestat

Ieri la Tribunalul din Suceava au fost aduşi 12 inculpaţi propuşi de DIICOT Suceava pentru arestare preventivă. ~n urma deliberărilor magistraţii suceveni au respins propunerea procurorilor stabilind interdicţia de a nu părăsi ţara pentru Mihai Burciu, Toader Marian Lăzurcă, Vladimir Ionuţ Creangă, Vasile Colţuneac, Viorel }ugui, Gheorghe Beghean, Alin B., Ionel Beghean, Marinică Alexandru, Gheorghe Calancea, Dănuţ Andrei şi Alexe Marin.
Procurorii DIICOT au stabilit că începând cu luna iulie 2012, Mihai Burciu, de 27 ani, din Vicovu de Jos, împreună cu Constantin Cîrstean, de 23 de ani, din Vicovu de Sus, Toader Marian Lăzurcă zis Manu, de 22 ani, din Grăniceşti, Vladimir Ionuţ Creangă zis Vlad, de 29 ani, din Botoşana şi Vasile Colţuneac, de 33 ani, din Solca, au pus bazele unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări. La această reţea au mai aderat începând cu luna septembrie 2012 Viorel }ugui, de 32 ani, din Vicovu de Jos, care a fost sprinit de Gheorghe Beghean zis Ghiţă, de 40 ani, din Rădăuţi, Mihail Tudor Deleanu, de 24 ani, din Fălticeni , Dănuţ Andrei, de 52 ani din Bucureşti şi Alexe Marin, de 51 ani, din Sfântu Gheorghe.
Mihai Burciu era coordonatorul grupării, el fiind cel care se ocupa cu aprovizionarea cu ţigări de contrabandă direct de la sursele care le introduceau ilegală în România, cu scopul de a le vinde pe piaţa neagră din ţară prin intermediu unor clienţi de încredere. Burciu se ocupa efectiv de preluarea, deţinerea, transportul, desfacerea, predarea şi vânzarea ţigărilor către clienţii de încredere.
Constantin Cîrstea era omul de încredere a lui Mihai Burciu, ei transportând împreună marfa către intermediari. Marian Toader Lăzurcă era cel care lua ţigările de la Burciu le depozita în vederea valorificării lor. Vasile Colţuneac a efectuat de mai multe ori acte materiale asimilate infracţiunilor de contrabandă, respectiv a preluat, deţinut, depozitat şi valorificat către clienţii de încredere a ţigărilor de contrabandă. Viorel }ugui, împreună cu Mihai Burciu, livrau ţigările preluat de la alţi furnizori către clienţi de încredere. Acesta a adus în grupare un client propriu, pe Gheorghe Beghean care şi-a creat propria lui grupare. Astfel, Gheorghe Beghean, împreună cu Alin B. şi Ionel Beghean şi-au construit propria lor reţea de contrabandişti la care au aderat Irina Maria Cristinariu, 23 de ani şi Ion Cristinariu, de 47 ani, ambii din Timişoara. Gheorghe Beghean se aproviziona cu ţigări de la Viorel }ugui şi cu ajutorul nepotului său Alin B. le furniza mai departe clienţilor de încredere, printre care şi fratele său Ionel Beghean.
Marinică Alexandru, de 39 ani, din Mălini, avea preocupări pe linia aprovizionării şi distribuţiei pe piaţa ţigărilor de contrabandă prin intermediul activităţilor comerciale desfăşurate prin intermediul firmei pe care o administrează şi care are ca punct de lucru un chioşc de desfacere mărfuri în incinda bazarului din Municipiul Suceava. ~n luna septembrie 2012, Marinică Alexandru împreună cu Adriana Alexandru, de 35 ani, din Suceava, Gheorghe Calancea, de 32 ani, din Vicovu de Sus şi un ucrainean au pus bazele unei grupări ce se ocupa cu contrabandă cu ţigări şi la care au aderat Vasile Stoica de 32 ani, din Bacău, Ionel Prisacaru, de 30 ani, din Bacău, Mihail Radu Budescu, de 37 ani, din Bacău, Daniel Dumitru Simion, de 36 ani, din Bacău şi Claudiu Roman, de 31 ani din Fălticeni. Marinică Alexandru era coordonatorul grupării, cel care achiziţiona ţigări de la Gheorghe Calancea, care l-a rândul său se aproviziona de la ucrainenii care introduceau ţigări ilegal în România. Soţii Alexandru asigurau depozitarea, desfacerea, predarea şi vânzarea lor către clienţi de încredere, respectiv Vasile Stoica, Ionel Prisacaru, Radu Mircea Budescu, Daniel Simion şi Claudiu Roman.
~n perioada 2 august 2012 – 19 martie 2013 de la cei implicaţi în dosar au fost confiscate 30.636 de pachete de ţigări de contrabandă, cu predilecţie mărcile Viceroy şi Winston. S-a stabilit că cele trei grupări au preluat, deţinut, transportat, depozitat şi vândul pe lângă marfa confiscată 376.147 de pachete de ţigări de provenienţă extra – comunitară. Prejudiciul cauzat de aceştia se ridică la valoarea de aproximativ 1.750.000 de lei. (C.Z.)

Vezi si

CE Szeged. Canotorii suceveni Florin Arteni și Florin Lehaci, argint european la dublu rame. Ancuța Bodnar, doar bronz alături de Simona Radiș la dublu vâsle

Campioanele olimpice en titre la dublu vâsle feminin, suceveanca Ancuţa Bodnar şi botoșăneanca Simona Radiş, …

No comments

  1. veniti cu probe pertinente nu cu vrajeli si abureli gen ,,grup infractional deosebit de periculos”.

  2. s-au saturat se pare si judecatori de vrajelile celor de la diicot .arestau mai ceva ca pe timpul lui ceausescu pentru tigari in timp ce alti fura milioane de euro si nu patesc nimic.rusineeeee