Sunday , February 5 2023

26 de unități școlare din Suceava au început plățile pentru orele remediale, iar alte 15 trebuie să refacă documentația

O parte dintre profesorii implicați în programul național ”Şcoala după școală” fie au primit, fie urmează să primească zilele acestea banii pentru orele remediale desfășurate cu elevii din învățământul primar și gimnazial. Ar fi vorba despre un total de circa 250 de cadre didactice, care au predat pentru cei 3.700 de elevi înscriși pentru recuperarea materiei școlare pierdute în perioada desfășurării cursurilor în mediul online. Mai bine de jumătate dintre profesori vor fi plătiți pentru munca prestată începând cu luna martie a.c., dat fiind faptul că unitățile școlare la care sunt angajați au întocmit corect documentația pentru plata orelor remediale.

”Avem 26 de unități școlare, dintr-un total de 41, care au primit banii pentru plata orelor remediale. Celelalte școli trebuie să refacă documentația pentru că au fost niște inadvertențe în raportare, motiv pentru care nu au primit încă banii. În cel mai scurt timp și profesorii de la aceste unități școlare vor fi plătiți pentru orele remediale”, a explicat inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu.

Orele remediale se desfășoară de mai bine de 3 luni de zile, iar la finalul anului școlar, după încheierea situațiilor școlare, inspectorii școlari vor verifica rezultatele înregistrate de elevii participanți în acest program.  (O. NUȚU)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …