Thursday , February 2 2023

250 de elevi susțin azi prima probă a sesiunii speciale a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului

Sesiunea specială 2017 a Bacalaureatului se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești în perioada 29 mai – 9 iunie. Sesiunea specială a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura între 13 și 16 iunie la Scoala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Capitală

 bacalaureat [800x600]

Peste 250 de elevi s-au înscris în vederea participării la sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat, respectiv a Evaluării Naționale la clasa a VIII-a (EN VIII). Cele două sesiuni sunt organizate pentru componenții loturilor olimpice care vor reprezenta Ro­mânia, în lunile iunie și iulie, în competițiile internaționale pe discipline și în concursurile sportive, dar și pentru absolvenții de liceu care vor susține examen de admitere la universitățile din stră­inătate.

Astfel, sesiunea specială 2017 a Bacalaureatului se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești în perioada 29 mai – 9 iunie. Sunt așteptați să participe 223 de elevi de clasa a XII-a. Dintre aceștia, 46 de elevi fac parte din loturile olimpice școlare pe discipline, 144 de elevi sunt incluși în loturile sportive școlare, iar 33 de elevi și-au manifestat intenția de a candida la admiterea în învăță­mântul superior în afara țării.

Sesiunea specială debutează cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă (29 – 30 mai). Miercuri, 31 mai, este pro­gramată evaluarea competen­țelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar în zilele de 2 și 3 iunie evaluarea competențelor digitale.

Probele scrise au următorul calendar: 6 iunie (Limba și lite­ratura română), 7 iunie (proba obli­gatorie a profilului), 8 iunie (pro­ba la alegere a profilului și spe­cializării), 9 iunie (Limba și literatura maternă). Afișarea prime­lor rezultate – în centrul de examen – este prevăzută pentru data de 9 iunie (până la ora 18:00). Contestațiile pot fi depuse în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 18:00 – 20:00. Acestea vor fi solu­țio­nate în data de 10 iunie, zi în ca­re vor fi afișate și rezultatele fi­­nale.

Sesiunea specială a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura între 13 și 16 iunie la Scoala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Capitală, fiind înscriși 34 de elevi.

Calendarul desfășurării probelor, toate scrise, are următoarea formulă: 13 iunie – Limba și literatura română, 14 iunie – Matematică, 15 iunie – Limba și literatura maternă. Prima afișare a rezulta­telor va avea loc în data de 15 iunie (până la ora 18:00) și este urmată de depunerea contestațiilor în aceeași zi (18:00 – 20:00). Vi­neri, 16 iunie, după soluționarea eventualelor contestații, vor fi afișate rezultatele finale.

Reamintim că sesiunile propriu-zise ale celor două examene se vor desfășura în perioada 19-30 iunie 2017 (EN VIII) și 6 iunie – 10 iulie 2017, respectiv 21 august – 6 septembrie 2017 (Bacalaureat). (A.I.)

 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …