Friday , October 22 2021

25 de cazuri noi de COVID în unitățile școlare din județul Suceava. Încă 16 clase trec în online

Este vorba despre un preșcolar, 15 elevi și 9 cadre didactice, din mai multe localități de pe raza județului Suceava. A fost suspendată activitatea cu prezență fizică în cazul a 16 formațiuni de studiu, și anume o grupă de preșcolari, 3 clase de la învățământul primar și câte 6 clase de la învățământul gimnazial și de liceu.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat, luni, că alte 25 de cazuri de COVID au fost raportate de unitățile de învățământ din județ, fiind vorba despre 16 elevi și 9 cadre didactice.

Au fost confirmați ca fiind infectați cu virusul SARS-Cov2 un preșcolar de la GPP ”1-2-3” Suceava, 3 elevi de la învățământul primar: Școala Gimnazială ”Iraclie Porumbescu” Frătăuții Noi, Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Rădăuți, Școala Gimnazială ”Ioan Băncescu” Adâncata, 6 elevi de la învățământul gimnazial: Școala Gimnazială Stroiești, Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți, Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” Fălticeni, Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Școala Gimnazială Moara Nica și 6 elevi de la învățământul liceal: Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret (2 elevi), Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (2 elevi), Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

În rândul angajaților din sistemul de educație au fost confirmați cu COVID 4 profesori pentru învățământ preșcolar, de la GPN Nr. 1 Costișa, GPN Vama, GPP ”Gulliver” Suceava și GPP ”A.B.C.” Suceava, un profesor pentru învățământ primar de la Școala Gimnazială Nr. 2 Baia, un profesor de la Școala Gimnazială Nr. 2 Marginea și 3 profesori de la învățământul liceal: Liceul Tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea, Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret, Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava.

A fost suspendată activitatea cu prezență fizică în cazul a 16 formațiuni de studiu, și anume o grupă de preșcolari, 3 clase de la învățământul primar și câte 6 clase de la învățământul gimnazial și de la învățământul liceal, după cum a informat purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, inspectorul școlar prof. Cezar Anuței.

Amintim că alte câteva sute de elevi, din 14 unități de învățământ din județul Suceava, fac cursuri online în această săptămână, după ce în perioada 13-17 septembrie au fost confirmați cu COVID 13 elevi și trei profesori. Elevii și angajații din sistem care vor avea un test negativ după o carantină de 7 zile vor  putea reveni la cursuri în a 8-a zi. (O. NUȚU)

 

Vezi si

test, alcool, fiola, alcooltest, politie, Obiectiv

Bărbat din Bilca, prins la volan cu o alcoolemie în sânge de 3,36 mg/l, reținut pentru 24 de ore

Sâmbăta trecută, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control un …