Thursday , February 2 2023

2.300 de puieți de stejar, paltin, frasin și cireș, plantați la Ocolul Silvic Dolhasca, în cadrul Lunii Plantării Arborilor

La acțiune au participat 150 de voluntari, elevi și cadre didactice de la Şcoala de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, Liceul Tehnologic Oltea Doamna din Dolhasca, Şcoala Generală Gulia, copii din cadrul Asociației Mila Creștină și cadre ale Poliției orașelor Dolhasca și Liteni 

În cadrul Lunii Plantării Arborilor (15 martie – 15 aprilie), silvicultorii de la Ocolul Silvic Dolhasca, din cadrul Direcției Silvice Suceava, au organizat o acțiune de împădurire la care au participat 150 de voluntari, elevi și cadre didactice de la Şcoala de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, Liceul Tehnologic Oltea Doamna din Dolhasca, Şcoala Generală Gulia, copii din cadrul Asociației Mila Creștină și cadre ale Poliției orașelor Dolhasca și Liteni.

Cu această ocazie, s-au plantat 2.300 de puieți de stejar, paltin, frasin și cireș, pentru regenerarea a 0.38 hectare administrate de Ocolul Silvic Dolhasca.

Anul acesta, Direcția Silvică Suceava va regenera o suprafață totala de 1.860 de hectare. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va regenera în acest an 12.615 hectare fond forestier, din care 7.935 de hectare prin regenerări naturale și 4.680 prin lucrări de împăduriri, prin plantare de puieți forestieri, urmând a fi plantați în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și toamnă, peste 27 de milioane de puieți forestieri. Romsilva va investi, în acest an, 192,48 milioane de lei în regenerarea pădurilor de stat.

În ultimii cinci ani, în pădurile de stat administrate, Romsilva a regenerat 79.601 de hectare, plantând peste 170 de milioane de puieți forestieri, și a investit în lucrările de regenerare a pădurilor 593 de milioane de lei.

 

Puieții folosiți la împăduriri provin din pepinierele proprii, Romsilva producând anual aproximativ 50 de milioane de puieți forestieri din 60 de specii, în 9 pepiniere centrale și circa 600 de pepiniere aparținând celor 313 Ocoale Silvice din cadrul celor 41 de Direcții Silvice.

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …