Thursday , June 24 2021

2.000 de pachete cu țigări confiscate de polițiștii de frontieră la Ulma

Sâmbătă, 17 aprilie a.c., în jurul orei 11.00, un echipaj al Poliției de Frontieră a observat, pe direcția localității Ulma două persoane care transportau mai multe colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul polițiștilor de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, ignorând somațiile lucrătorilor noștri.

În vederea reținerii persoanelor implicate, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această data cei în cauză nu s-au oprit. Imediat, au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 4 colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări, provenite din magazine de tip duty free. Țigările în valoare de 23.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

Vezi si

Doi suceveni au ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce au condus sub influența băuturilor alcoolice

  3 ani, respectiv 1 an și 3 luni sunt pedepsele primite de cei doi …