Saturday , April 27 2024

18 elevi ai Colegiului Militar din Câmpulung Moldovenesc, depistați cu COVID la întoarcerea în unitate

Din totalul celor 467 de elevi militari, 18 au primit rezultate pozitive în urma testării RT-PCR pentru SARS CoV 2, la reluarea cursurilor în format fizic, la începutul acestei săptămâni. Alți 45 de elevi sunt contacți direcți ai acestora, astfel că toți cei 63 de elevi militari sunt izolați în infirmeria instituției. Toți sunt asimptomatici și nu iau niciun fel de tratament.

Elevii Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc au fost testați în data de 8 februarie, după cazarea în căminul unității, în zilele de sâmbătă și duminică, înainte de începerea semestrului II. Din totalul celor 467 de elevi militari, 18 au primit rezultate pozitive în urma testării RT-PCR pentru virusul SARS CoV 2. ”Avem 18 elevi depistați pozitiv cu COVID. Ei au fost izolați în infirmeria unității și au trecut la cursurile online. Alți 45 de elevi sunt contacți direcți, ei fiind izolați separat de cei 18 elevi pozitivi. Toți sunt asimptomatici și nu iau niciun fel de tratament. Se ține legătura cu părinții lor, cu DSP și direcția de sănătate din cadrul Ministerului Apărării”, a declarat Georgiana Lupu, responsabil relații publice în cadrul Colegiului Național Militar Câmpulung Moldovenesc. Patru clase de liceu au trecut astfel la învățământul online, iar pentru ceilalți elevi cursurile se desfășoară normal.

Activitatea de testare a elevilor militari a fost sprijinită de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” și Direcția Medicală a MApN, iar testele au fost prelevate de personalul medical al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”.

Printre măsurile de limitare a răspândirii virusului adoptate de Colegiul Militar se numără dezinfectarea permanentă a spațiilor de cazare și a sălilor de clasă, asigurarea soluțiilor dezinfectante și a săpunului lichid, iar ca o notă generală, igiena primează. De asemenea, colegiul și-a extins rețeaua de internet wireless în spațiile de cazare, toți elevii dispun de tablete, iar profesorii de laptopuri, existând posibilitatea abordării procesului de învățământ, atât în format clasic, cât și în cel hibrid sau on-line din dormitoare.

Potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, liceele militare nu vor mai aplica de acum scenariul localității în care se află. Redeschiderea sau închiderea unităților de învățământ militar și de poliție din țară va fi hotărâtă de către Ministerul Apărării și Ministerul de Interne. Până acum aceste unități de învățământ au funcționat după scenariile din sistemul civil. (Oana NUȚU)

Vezi si

Cinci eleve au obținut premii la Olimpiada Națională de Limba Germană, iar Alexandra Oniceanu, de la ”Ștefan”, s-a calificat în lotul lărgit

Trei dintre elevele premiate sunt de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, fiind coordonate …