Monday , March 4 2024

1,5 milioane de lei de la CJ Suceava pentru achiziții de aparatură medicală la Spitalul Județean

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a dat asigurări cu privire la continuarea asigurării finanțării cu prioritate a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan Cel Nou” Suceava.

„În prima ședința a deliberativului județean voi propune alocarea sumei de 1.518.222 lei pentru achiziționarea de aparatură medicală necesară efectuării de investigații medicale, intervenții chirurgicale, precum și pentru înlocuirea unor echipamente uzate”, a declarat președintele CJ Suceava.

Este vorba despre un aparat RX, esențial în activitatea sectorului TBC, o trusă videobronhoscopie, necesară pentru o mai mare acuratețe a investigațiilor în secția Pneumologie, un videocoledoscop compatibil cu unitatea de laparoscopie Karl Storz, un ecograf, o unitate pentru electro-chirurgie cu ultrasunete, utilă pentru eficientizarea și optimizarea intervențiilor chirurgicale clasice și minim invazive, inclusiv pentru chirurgia tiroidei și 5 bucăți electrocardiograf portabil, care vor putea fi utilizate în diferite zone ale spitalului.

„De asemenea, ne pregătim pentru reabilitarea unor corpuri de clădire de la Spitalul Nou, drept care alocăm fonduri pentru realizarea unui audit energetic cu scopul creșterii calității condițiilor de spitalizare acordate pacienților și de reducere a cheltuielilor privind energia termică și electrică”, a declarat Gheorghe Flutur. (D.P.)

Vezi si

Constantin Pintilie, fost angajat al Prefecturii Suceava, decedat în urma accidentului de pe trecerea de pietoni din zona Torino, cartierul Burdujeni

Luni dimineață, la prima oră, sirenele au alertat locuitorii cartierului Burdujeni că s-a petrecut o …