Monday , December 5 2022

14 ani de închisoare pentru individul, ce a ucis în bătaie un italian, fost partener de viaţă al concubinei sale

Antonio Sesa, un italian în vârstă de 65 de ani, a fost omorât în bătaie la Vama de către un localnic n victima se afla în România deoarece încerca să o convingă pe fosta lui concubină să se întoarcă la el în Italia. Actualul iubit al femeii a reacţionat agresiv lovindu-l cu picioarele de mai multe ori, până când italianul a decedat n criminalul a fost condamnat la 14 ani de închisoare

 Revelino-Plesa-

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Revelino Pleşa (foto), de 41 de ani, din municipiul Suceava, la 14 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor. Decizia magistraţilor suceveni este definitivă. Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Botoşani. In primă instanţă, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Pleşa la şase ani de închisoare.

La începutul anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Revelino Pleşa, de 41 de ani, din municipiul Suceava, cercetat în stare de arest preventiv la domiciliu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. Din probele administrate de închetatori a reieşit că victima Antonio Sesa, de 65 de ani, cetăţean italian, era domiciliat în Italia şi a avut timp de doi ani o relaţie de concubinaj cu Virginia Ferar, de 34 de ani, din comuna Vama, în perioada în care aceasta se afla în Italia. Femeia a pus capăt acestei relaţii în cursul lunii martie 2016 când a părăsit statul italian şi s-a întors în localitatea de domiciliu. La scurt timp după venirea în ţară l-a cunoscut pe inculpatul Revelino Pleşa cu care se află şi în prezent în relaţii de prietenie.

În seara zilei de 22 octombrie 2016, în jurul orei 22.00, inculpatul Revelino Pleşa se afla la locuinţa concubinei sale Virginia Ferar, din comuna Vama. În aceelaşi loc a apărut, pe neanunţate, italianul de 65 de ani. În această împrejurare, inculpatul Revelino Pleşa a exercitat cu intenţie acte de violenţă asupra victimei, aplicându-i lovituri cu picioarele în zone vitale ale corpului.

In urma loviturilor încasate, italianul a fost proiectat la pământ, fiind în continuare lovit cu picioarele de inculpat în special în zona feţei. Antonio Sesa respira greu, horcăia, astfel că inculpatul, ajutat fiind de Virginia Ferar a încercat să-l resusciteze, ştergându-i cu un prosop umed faţa care era plină de sânge. În pofida acestor manevre italianul a decedat, îngurgitând o mare cantitate de sânge. În cele din urmă femeia a sunat la 112 solicitând un echipaj de ambulanţă la locuinţa sa. Personalul de pe ambulanţă sosit la faţa locului nu au mai putut decât să constate decesul lui Antonia Sesa.

Potrivit concluziilor raportului medico – legal de necropsie întocmit de Centrul de Medicină Legală Rădăuţi, „moartea victimei S.A. a fost violentă, s-a datorat asfixiei mecanice prin aspirat pulmonar survenită în condiţiile unui traumatism cranio – facial. Leziunile de violenţă constatate necroptic au fost: multiple plăgi, escoriaţii la nivelul pleoapei superioare ochi stâng, piramidă nazală paramedian dreapta, buză superioară, supramentonier paramedian dreapta, motilitate anormală şi cracmente osoase la nivel mandibular orizontal stânga”. (Dănuţ ZUZEAC)

Vezi si

Călăreț rănit de un șofer băut, pe DN 18, la Ciocănești

Sâmbătă seara, la ora 17.32, un bărbat de 36 ani, din comuna Ciocănești, în timp …