Tuesday , January 31 2023

13 elevi, 8 cadre didactice și 5 studenți, printre cazurile de COVID depistate în județul Suceava în ultimele 24 de ore

De la începutul anului școlar și până în prezent, au fost raportate 171 de cazuri COVID în rândul elevilor, 158 la cadre didactice, 26 printre angajații din categoria personal nedidactic și auxiliar, dar și 34 de studenți.

spital, COVID, pacient, Obiectiv

Anchetele epidemiologice realizate de inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava în ultimele 24 de ore au scos la iveală 26 de cazuri noi de COVID în sistemul de educație din județ. În primul rând, 13 cazuri au fost depistate printre elevi, opt sunt cadre didactice, iar celelalte 5 sunt raportate la studenți din județ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Gabriela Băncilă, au primit rezultate pozitive în urma testării pentru SARS-Cov2 un elev de clasa a X-a de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, un elev de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Costișa Frătăuții Noi, un elev de clasa a III-a de la Școala Gimnazială Horodniceni, un altul, de clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, unul de clasa a XI-a de la Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei, un elev de clasa a VI-a de la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți, unul de clasa a XII-a de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți și unul de clasa a X-a de la Colegiul Tehnic Rădăuți, un elev de clasa a VIII-a de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, unul de clasa a IX-a de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava și trei elevi de la Școala Generală nr. 3 Suceava, dintre care doi sunt în clasa a IV-a și unul în clasa a V-a.

Trei din cele opt cadre didactice raportate ca fiind infectate cu noul tip de coronavirus sunt angajați la unități de învățământ din Rădăuți, și anume doi profesori care predau la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, respectiv Clubul Sportiv, iar al treilea caz este o educatoare de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți. De asemenea, au primit rezultat pozitiv și un profesor de la Școala Gimnazială ”Ion Pintilie” Frătăuții Vechi, un cadru didactic de la Școala Gimnazială Vatra Moldoviței, un profesor de la Liceul ”Vasile Deac” Neagra Șarului, un învățător de la Școala Gimnazială nr. 2 Marginea și un profesor de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava.

DSP a raportat azi și cinci cazuri de COVID depistate în rândul studenților, fiind vorba despre un student din Câmpulung care studiază la o universitate din Iași, doi studenți înscriși la facultăți din Cluj, care provin din Suceava și Câmpulung, și doi studenți de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, unul din Siminicea, înscris la Facultatea de Educație Fizică și Sport, iar celălalt din Suceava, care studiază la Facultatea de Științe ale Educației, specializarea Psihologie. ”Studenta de la Psihologie, USV, este și cadru didactic la Colegiul Național <Dimitrie Cantemir> Suceava”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă.

Drept urmare, de la începutul anului școlar și până în prezent, au fost raportate 171 de cazuri COVID în rândul elevilor, 158 la cadre didactice, 26 printre angajații din categoria personal nedidactic și auxiliar, dar și 34 de studenți. (O. NUȚU)

secretarasite

Vezi si

Structura etnică și religioasă a județului Suceava: 85,5% – români, 76,6% creștini ortodocși

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 dezvăluie că în județul Suceava, din totalul populației rezidente …