Wednesday , February 8 2023

10 voluntari ai Asociației umanitare ”Institutul Bucovina” au fost premiați de către Guvernul României

Premierea a fost organizată pentru a marca Ziua Internațională a Voluntariatului

Asociația Institutul Bucovina s-a implicat activ, în ultima perioadă, în problemele comunității sucevene, iar pentru toate aceste eforturi depuse, zece voluntari din cadrul asociației au fost premiați de către Guvernul României, cu ocazia Zilei internaționale a voluntariatului. ”5 decembrie, Ziua Internațională a Voluntariatului, a fost marcată astăzi (n.r. ieri) la Asociația Institutul Bucovina, prin participarea membrilor și a celor mai activi voluntari, la ceremonia online de premiere, organizată de către Secretariatul General al Guvernului României în cadrul programului „Promotorii Voluntariatului în România 2021”. Anul acesta, Asociația Institutul Bucovina se află din nou pe lista organizațiilor din zona de Nord-Est, care desfășoară activități de voluntariat în diferite sectoare. Tradiția din anul 2020, când a avut loc prima ediție a programului, s-a păstrat, iar luni, pe 6 decembrie, promotorii s-au reunit online pentru împărtăși rezultatele finale ale programului și a asista la premierea lor și a celor mai activi voluntari din organizație”, au declarat reprezentanții asociației.

Astfel, asociația a nominalizat zece voluntari pentru recunoașterea meritelor lor deosebite, care pe tot parcursul anului 2021 s-au implicat în acțiuni de voluntariat pentru acces la educație, servicii sociale și medicale, sprijinirea bunicilor comunității și lupta împotriva sărăciei. Printre aceștia se numără Andreea și Denisa Cocârdan, alături de Cosmin Anton și Mariana Boca, studenți ai Universității “ștefan cel Mare” Suceava, care au sprijinit organizarea celor peste 6.000 de volume de cărți din cadrul “Bucovina Book Academy”, colectarea și distribuirea echipamentelor școlare donate prin campania “Hai cu noi la școală!”. Totodată, o parte dintre aceștia au contribuit și la acțiunile de monitorizare a segregării în școli, desfășurate prin proiectul “școala pentru toți copiii – III”, implementat de Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară. Andy Aelenei, Elena-Luminița Agavriloai de la Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp – O Nouă Viață” și Cristian Costiuc de la Asociația Teona Ariana s-au remarcat în domeniul serviciilor sociale, prin activități de terapie ocupațională pentru persoanele cu dizabilități socio-psihiatrice din cadrul Clubului Împreună, sprijinirea tinerilor cu dizabilități prin consiliere și mentorat și organizarea taberelor RESPIRO pentru părinții copiilor cu dizabilități din județul Suceava. Lista celor premiați continuă cu Victor Măcărescu și Costică Palaghia, voluntari în proiectul “VOC Sănătate – Voluntariat pentru Sănătate”, care au susținut activitatea medicală a Spitalului Județean de Urgențe “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Monica Lepcaliuc, profesor la Liceul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a fost și ea premiată pentru că s-a implicat activ în proiectele desfășurate la asociație, pentru a-i sprijini pe tinerii afectați de probleme emoționale prin consiliere și mentorat si formarea specialiștilor în educație.

Împreună cu voluntarii, Asociația Institutul Bucovina, pe parcursul anului 2021, a reușit să obțină următoarele rezultate: peste 6.400 de cărți distribuite către cinci centre rezidențiale pentru vârstnici, peste 200 de ghiozdanele cu rechizite distribuite către copiii care provin din comunități marginalizate, peste 1.000 de saci cu deseuri colectați în campanii de ecologizare, 100 de tablete donate copiilor și tinerilor fără posibilități, 300 de școli chestionate pentru prevenirea segregării și disciminării la școală a copiilor de etnie romă, copii cu cerințe educaționale speciale (CES) și cei care trăiesc în sărăcie, peste 120 de copii și tineri cu dizabilități severe și părinții acestora care s-au bucurat de cinci zile de tabără și activități în aer liber organizate la Centrul Brazi – Vama, peste 120 de voluntari care au sprijinit serviciile medicale în cadrul Spitalului de Urgență Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava și la Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc și peste 30 de tineri cu dizabilități consiliați și mentorați pentru viață independentă în comunitate. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …