Tuesday , May 11 2021

Zvonuri privind atentate în SUA prin folosirea de otrava în restaurante

Departamentul pentru Securitate Internă, din Departamentul de Agricultuă şi din agenţia americană antidrog, FDA, au informat un grup mic de reprezentanţi ai industriilor hoteliere şi retaurantelor că teroriştii ar putea introduce otrăvuri în mâncare.

Cea mai recentă ameninţare teroristă vizând Statele Unite implică posibila folosire a otrăvurilor – atacuri simultane vizând mai multe hoteluri şi restaurante într-un singur weekend, relatează CBS News.

O sursă din serviciile americane de informaţii a calificat ameninţarea drept credibilă, iar oficiali din Departamentul pentru Securitate Internă, din Departamentul de Agricultuă şi din agenţia americană antidrog, FDA, au informat un grup mic de reprezentanţi ai industriilor hoteliere şi retaurantelor.

“Acţionăm pornind de la presupunerea că persoane au pregătit acte teroriste în această ţară”, a spus secretarul pentru securitate internă Janet Napolitano, în 6 decembrie.

Manuale şi înregistrări video de pe site-urile jihadiste explică modul în care pot fi folosite ricina şi cianura. “Iniţial, ar semăna mult cu o toxiinfecţie alimentară”, a explicat un profesor de farmacologie, Susan Ford. Ea a precizat că o doză mică de otravă, 250 de miligrame, poate fi fatală.

Autorii complotului ar avea legături cu aceeaşi grupare teroristă care a încercat să arunce în aer şi avioane cargo, în luna octombrie.

Vezi si

Atac armat la o școală din Rusia: Au murit 11 persoane, majoritatea copii

Cel puțin 11 persoane, majoritatea copii, au fost uciși într-un atac armat la o școală …