Tuesday , May 28 2024

Zelensky a ajuns la Casa Albă și a fost primit de Joe Biden. El a călătorit cu trenul în Polonia, apoi cu un avion militar american în SUA

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a aterizat în SUA, la Baza St. Andrews, de unde a plecat spre Washington. El a ajuns la Casa Albă, unde a fost primit de președintele Statelor Unite, Joe Biden.

Zelensky se află în Biroul Oval pentru discuții prelungite cu președintele american Joe Biden, care va anunța că trimite Ucrainei asistență suplimentară de securitate în valoare de aproape 2 miliarde de dolari, inclusiv un nou sistem sofisticat de apărare aeriană, conform CNN.

După discuții, cei doi vor convoca o conferință de presă la Casa Albă, apoi Zelensky se va adresa unei Congresului, la Capitol Hill. Vizita va dura puțin, președintele ucrainean urmând să se întoarcă imediat în țara sa.

După contacte amănunțite între serviciile de securitate din cele două țări, președintele Ucrainei, care părăsește țara pentru prima oară de la începutul războiului, a plecat cu trenul spre Polonia, iar de acolo a ajuns în SUA cu un avion militar american.

Au fost surprinse imagini cu momentul în care președintele ucrainean a ajuns cu trenul la Przemysl, lângă granița polono-ucraineană. Zelenski este văzut apoi într-un vehicul 4×4 alb care așteaptă să plece într-un convoi. Potrivit TVN, Zelenski a zburat apoi de pe aeroportul din Rzeszow spre Washington. Zelenski a fost văzut împreună cu ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Ann Brink.

sursa foto: Newsweek

 

Vezi si

Trei răniți într-un atac cu cuțitul în Franța, la metroul din Lyon

Trei persoane au fost rănite duminică într-un atac cu armă albă în metroul din orașul …