Sunday , January 29 2023

Zelenski, refuzat de FIFA după ce a cerut să transmită un mesaj de pace înainte de finala Mondialului din Qatar

Administrația președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost surprinsă de răspunsul negativ primit la propunerea ca liderul de la Kiev să transmită un mesaj de pace la finala de duminică a Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.

FIFA a respins solicitarea ca Zelenski să se adreseze prin legătură video spectatorilor de pe stadionul care va găzdui, duminică, finala Campionatului Mondial între Argentina și Franța, notează CNN, citat de Antena3.

Nu este clar dacă mesajul președintelui ucrainean urma să fie în direct sau înregistrat, însă refuzul a provocat dezamăgire la Kiev. “Credeam că FIFA dorește să utilizeze platforma sa pentru binele suprem”, a spus o sursă citată de CNN, care a adăugat că discuțiile între Ucraina și forul fotbalistic internațional sunt încă în desfășurare.

CNN a contactat FIFA pentru o reacție, dar nu a primit deocamdată un răspuns.

Finala Campionatului Mondial de Fotbal va avea loc duminică, de la ora 17 (ora României) pe stadionul din orașul qatarez Lusail. Argentina (1978, 1986) și Franța (1998, 2018) au, fiecare, câte două Cupe Mondiale în palmares.

 

Vezi si

Ursula von der Leyen: Suntem alături de Ucraina, fără niciun fel de „dacă” sau „dar”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, înaintea summitului UE-Ucraina de săptămâna viitoare, …