Monday , December 4 2023

Zelenski a vizitat trupele din Harkiv, pentru prima dată de la invazie. Rușii au bombardat orașul câteva ore mai târziu

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat trupele din Harkiv, aceasta fiind prima ieșire în afara Kievului de la invazia rusă din februarie, relatează The Guardian.

“Vreau să vă mulțumesc fiecăruia dintre voi pentru serviciile oferite. Vă riscați viața pentru noi toți și pentru statul nostru. Vă mulțumim că ați apărat independența Ucrainei. Aveți grijă de voi!” a spus președintele, potrivit site-ului președinției.

Potrivit paginii președinției ucrainene, Volodimir Zelenski le-a adus militarilor premii de stat și cadouri.

„Regiunea Harkiv. Linia frontului a armatei noastre. Mă simt infinit de mândru de apărătorii noștri. În fiecare zi riscându-și viața aleg libertatea pentru Ucraina. Mulțumesc fiecăruia în parte pentru serviciile voastre!”, a scris președintele ucrainean pe o rețea de socializare.

Mai multe explozii s-au în orașul ucrainean Harkiv duminică, la câteva ore după vizita președintelui Volodimir Zelenski, a declarat un jurnalist Reuters, citat de HotNews.

S-a putut vedea un nor mare de fum întunecat ridicându-se la nord-est de centrul orașului. Harkiv a mai  fost bombardat de ruși în ultimele zile, după câteva săptămâni de relativă liniște.

sursa foto: Telegram/Zelenskiy Official

Vezi si

Ucraina spune că centrala Zaporojie a fost în pericol de “accident nuclear” sâmbătă noaptea. AIEA confirmă

Ucraina a declarat că două linii electrice care conectează reţeaua sa de electricitate la centrala …