Tuesday , February 27 2024

Vladimir Putin, discurs după revolta armată a lui Prigojin, care a ocupat Rostov pe Don: Este trădare, au băgat cuțitul în spate

Președintele rus Vladimir Putin a ținut un discurs televizat în care l-a acuzat de trădare pe Evgheni Prigojin, după ce liderul mercenarilor și trupele lui au trecut din Ucraina în Rusia și au preluat contolul aspra comandamentului militar din Rostov pe Don, cerând schimbarea șefilor din armata rusă. Liderul de la Kremlin a declarat că va apăra poporul rus și patria de trădătorii care au „băgat un cuțit în spate”.

Ce a declarat Putin în discursul televizat:

„Trebuie să făcem totul pentru a opri această mișcare. Aceasta este trădare. E ca un cuțit în spate.
Intrigile și toate celelalte au adus la o neliniște masivă iar tragedia acestui război a făcut ca rușii să cadă victime ale acestuia. Ne vom apăra patria, inclusiv pentru a trece peste obstacole.
Este vorba despre ambiția unor forțe endemice. Eroii care au eliberat zone ocupate din Ucraina încearcă să restabilească dominația asupra lor.
Aceasta răsmerița internă este o lovitură pentru poporul nostru.
Ca președinte și comandant suprem fac tot ce se poate pentru a respinge acest atac.
Cei care au trădat Rusia, mă adresez tututor celor implicați, să nu își asume participarea la niciun conflict armat. Vom apăra cu siguranță întregul teritoriu.”

Reamintim că șeful mercenarilor ruși Evgheni Prigojin a declarat că vrea să înlăture conducerea Ministerului rus al Apărării din cauza presupusei incompetențe a acestuia și a postat videoclipuri cu el și luptătorii săi în orașul Rostov din sudul Rusiei, după ce au trecut granița din Ucraina. La Rostov armata rusă are unul dintre cartierele sale generale cele mai importante pentru războiul din Ucraina. Liderul grupării paramilitare Wagner a afirmat că a preluat controlul asupra unor centre militare, inclusiv asupra unui aerodrom.

Vezi si

Unele state occidentale iau în considerare acorduri bilaterale pentru a trimite trupe în Ucraina, susține premierul slovac

Mai mulți membri ai NATO și Uniunii Europene iau în considerare trimiterea de soldați în …