Thursday , June 13 2024

Viză și taxă de intrare în UE pentru americani, britanici și cetățenii din 60 de țări, de anul viitor. Excepție fac membrii de familie ai europenilor

Persoanele din afara UE care vor călători în țările europene, inclusiv România, vor trebui să aplice pentru o viză de călătorie, conform noilor reguli ce vor intra în vigoare la începutul anului viitor.

Ca urmare a noilor norme privind autorizațiile de călătorie anunțate de UE în cadrul Sistemului european de informare și autorizare a călătoriilor, potențialii vizitatori din peste 60 de țări “scutite de viză”, inclusiv Statele Unite, vor trebui să completeze o cerere online și să plătească o taxă înainte de a călători în oricare dintre cele 30 de țări europene, potrivit washingtonpost.com, citat de ziare.com.

Printre țările europene care vor cere viză se numără și România. Permisul costă 7 euro și poate fi obținut de pe site-ul web al ETIAS sau din aplicația mobilă. Acesta le permite călătorilor să călătorească până la 90 de zile și este valabil timp de trei ani sau până la expirarea pașaportului utilizat în cadrul cererii.

Pe lângă SUA, Canada și Marea Britanie, noile norme se vor aplica pentru aproape 60 de țări, inclusiv Mexic, Australia și Japonia, potrivit digifm.ro.

Persoanele cu vârsta mai mică de 18 ani și mai mare de 70 de ani sunt scutite de plată, la fel ca și membrii de familie ai cetățenilor UE sau ai cetățenilor din afara UE care pot circula liber în Uniunea Europeană.

Vezi si

Împărțirea funcțiilor de top în principalele instituții ale UE este aproape rezolvată

După ce popularii (PPE), social-democrații (S&D) și liberalii (Renew) și-au păstrat majoritatea în Parlamentul European …

One comment

  1. Cum vine pentru cei care au pasaport american si pasaport romanesc vreau eu sa aflu daca ma poate cineva lamuri.