Monday , December 5 2022

VIDEO. Rușii au bombardat o fabrică de reparat avioane din Lvov, la 70 km de Polonia

Rachetele ruşilor au lovit Liovul, vineri, la primele ore ale dimineții, potrivit primarului orașului din vestul Ucrainei.

Andri Sadovi a scris pe Facebook că rachetele rusești au lovit un atelier de reparații avioane. Mai multe rachete au căzut în zonă, care este aproape de aeroport. Dar în fabrică nu se muncea, aşa că nu au fost raportate victime deocamdată.

CNN arată de ce Liovul este atât de important:

Localizare: La aproximativ 70 de kilometri de granița poloneză, Liovul se află la uşa NATO – orice atac aici ar putea avea repercusiuni internaționale.
Refugiați: Liovul a devenit punctul zero pentru ucrainenii strămutați. Găzduiește peste 200.000 de refugiaţi în interiorul unui oraș cu puțin peste 700.000 de locuitori, potrivit primarului. Oamenii au intrat în oraș în căutarea unei siguranțe relative, mulți folosindu-l ca punct de oprire înainte de a se îndrepta spre graniță.
Logistică: Regiunea servește ca rută de aprovizionare cu arme pentru armata ucraineană și face parte dintr-un efort de rezistență mai amplu, care a dejucat planurile Moscovei pentru o invazie asemănătoare unui blitzkrieg.
Cultură: Centrul istoric al orașului Liov este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, iar Muzeul Național găzduiește cea mai completă colecție de artă medievală sfântă și manuscrise religioase rare din țară.
Bază temporară: Orașul a devenit gazdă pentru multe organizații media și ambasade, care au fost forțate să se mute din capitala Ucrainei, Kiev.

Duminica trecută, Rusia și-a extins ofensiva în vestul Ucrainei, trăgând cu rachete în apropiere de Lvov și lovind o bază militară importantă, din apropierea graniței cu Polonia, ucigând zeci de oameni și apropiind războiul de granițele unei țări NATO.

Vezi si

Iran: Poliţia moravurilor a fost dizolvată, a anunţat procurorul general

Poliţia moravurilor din Iran, care în principal veghea la respectarea codului vestimentar de către femei, …