Wednesday , October 5 2022

VIDEO. Putin s-a recules la sicriul lui Gorbaciov, dar nu va participa la funeralii

Kremlinul a anunțat că Vladimir Putin nu va participa funeraliile fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov însă președintele rus s-a recules joi la sicriul acestuia, relatează Interfax.

Administrația Prezindețială de la Moscova a mai precizat că funeraliile „vor avea elemente ale unei înmormântări de stat”. „Vor fi elemente ale unei înmormântări de stat în sensul că va exista o gardă de onoare. Se va organiza un rămas bun. Statul va ajuta la organizarea acestei înmormântări”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, răspunzând la o întrebare a reporterilor despre acest subiect.

Peskov nu a explicat însă cum ar fi diferită ceremonia de o înmormântare de stat. El a precizat însă că Putin nu va participa la aceasta din cauza programului încărcat.

Ulterior, agenția de stat RIA Novosti a publicat o înregistrare video cu Putin depunând un buchet de flori la sicriul lui Gorbaciov. El s-a recules pentru câteva momente și apoi și-a făcut cruce înainte de a pleca. Întregul moment a durat în jur de 30 de secunde.

Irina, fiica fostului lider sovietic a anunțat miercuri că ceremoniile de înmormântare a tatălui ei vor avea loc sâmbătă în Sala Coloanelor a Casei Sindicatelor din Moscova, rezervată personalităţilor ilustre.

Tot acolo a fost depus şi trupul lui Stalin la moartea acestuia în anul 1953. Potrivit anunţului făcut de aceasta, trupul lui Mihail Gorbaciov va fi înmormântat la cimitirul Novodevici din capitala rusă.

Vezi si

Contraofensiva ucraineană progresează în sud

Autoritățile proruse din provinciile ucrainene Lugansk și Herson au susținut marți că trupele ruse au …