Friday , September 30 2022

Ursula von der Leyen, după ce a mers la gropile comune de la Bucea: Rusia este ameninţată cu “descompunerea”. Ucraina are un “viitor european” (VIDEO)

Rusia este ameninţată cu “descompunerea” din cauza sancţiunilor tot mai dure, în timp ce Ucraina are un “viitor european”, a declarat vineri preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen în timpul vizitei la Kiev, transmite AFP.

“Rusia se va scufunda în decădere economică, financiară şi tehnologică, în timp ce Ucraina se îndreaptă spre un viitor european”, a declarat von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă comune cu şeful statului ucrainean Volodimir Zelenski.

“Lupta voastră este şi lupta noastră. Sunt aici la Kiev cu dumneavoastră astăzi pentru a transmite un mesaj foarte puternic: UE este de partea dumneavoastră. Suntem de partea voastră”, a adăugat ea.

“Ne mobilizăm puterea economică pentru a-l face pe Putin să plătească un preţ foarte, foarte mare”, a subliniat preşedinta Comisiei Europene.

La rândul său, preşedintele Zelenski a declarat că, deşi “personal este recunoscător” doamnei von der Leyen pentru cele cinci serii de sancţiuni ale UE, acestea “nu sunt suficiente”.

Însoţită de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell şi de premierul slovac Eduard Heger, Ursula von der Leyen s-a deplasat vineri la Bucea, care a devenit un simbol al atrocităţilor războiului din Ucraina. Cei trei lideri au mers să vadă gropile comune săpate în această localitate pentru a îngropa zecile de civili ucişi în lupte. AGERPRES

Vezi si

Europa se pregătește pentru posibile întreruperi în funcționarea rețelelor de telefonie 

Ceea ce părea odinioară de neimaginat ar putea să se întâmple la iarnă, când telefoanele …