Sunday , September 25 2022

UPDATE: Orașul Lvov a fost atacat luni de rachete rusești. 6 morți și 8 răniți

Update: Şase persoane au fost ucise, iar alte opt sunt rănite în urma loviturilor cu rachete lansate de forțele ruse luni dimineață asupra oraşului Lvov din vestul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional Maksym Kozystkiy, potrivit Reuters, citat de The Guardian.

Conform sursei citate, trei rachete au lovit infrastructură militară, în timp ce alta a lovit un atelier auto.

Știre inițială: Orașul Lvov din vestul Ucrainei a fost ținta unor lovituri cu rachete, au anunțat luni dimineață mai mulți oficiali. Guvernatorul Makysm Kozytsky vorbește despre patru lovituri cu rachete, dar corespondentul BBC, primarul orașului și consilierul prezidențial Mihail Podoliak susțin că e vorba de cinci lovutiru de rachetă.

„Potrivit informațiilor preliminare, au avut loc patru lovituri cu rachete. Stați în adăposturi”, a scris oficialul pe Telegram, făcând apel la cetățeni să nu filmeze, să nu facă fotografii și să aștepte informații oficiale.

Anterior, corespondentul BBC din Lvov, oraș aflat în vestul Ucrainei, la granița cu Polonia, anunțase că a auzit cel puțin cinci explozii în zonă, urmate de un fum gros și negru.

„O alarmă de raid aerian a sunat cu aproximativ 45 de minute înainte de explozie. Astfel de sirene sunt totuși obișnuite în Lvov – mulți oameni erau încă pe străzi, iar noi ne aflam în restaurantul de la ultimul etaj al hotelului când am văzut norii de fum în depărtare”, a transmis jurnalistul BBC din Lvov.

Tot despre cinci lovituri vorbește și primarul din Lvov, Andrii Sadovi, citat de The Guardian.

De asemenea, consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a anunțat aceleași informații: „Cinci puternice lovituri cu rachete asupra infrastructurii civile a vechiului Lvov european. Rușii continuă să atace în mod barbar orașele ucrainene din aer, declarând cu cinism lumii întregi «dreptul» lor… de a ucide ucraineni”.

Vezi si

Ministrul rus de externe Lavrov promite protecţie deplină pentru orice teritoriu anexat de Rusia

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat sâmbătă, la New York, că regiunile din Ucraina …