Monday , December 5 2022

Un parlamentar britanic a murit după ce a fost înjunghiat la o întâlnire cu alegătorii

Un parlamentar britanic în vârstă de 69 de ani a fost înjunghiat în mod repetat, vineri, în timp ce se întâlnea cu votanții din circumscripția sa, în regiunea Essex, la o biserică, relatează Reuters. El a murit la fața locului din cauza rănilor suferite, scrie BBC.

Sir David Amess, în vârstă de 69 de ani, era parlamentar din anul 1983, era căsătorit și avea cinci copii. El reprezenta circumscripția Southend West din Essex din ’97 și a fost înjunghiat de un tânăr care s-a năpustit asupra lui la o întâlnire la Belfairs Methodist Church din Leigh-on-Sea.

Polițiștii spun că au arestat un tânăr de 25 de ani după ce ofițerii au ajuns la fața locului. El avea asupra sa un cuțit. ”La scurt timp, un bărbat a fost arestat și nu căutăm niciun alt posibil atacator”, a mai precizat poliția, afirmând că urmează să ofere informații suplimentare atunci când vor avea mai multe detalii despre incident. “El (Amess) a fost tratat de serviciile de urgență, dar, din păcate, a murit la fața locului”, a spus poliția.

David Amess, parlamentarul care reprezintă Southend West, din regiunea Essex, în estul Angliei, a fost înjughiat de un bărbat care a intrat la întâlnirea sa cu votanții de la o biserică metodistă. Polițiștii spun că au arestat un bărbat după incident.

Biroul de parlamentar al lui Amess a confirmat că parlamentarul a fost înjughiat și că a primit îngrijiri la fața locului.

„Încă se află la biserică și nu ne este permis să-l vedem. Pare că situația este foarte serioasă”, a spus consilierul local conservator John Lamb pentru o publicație locală înainte de a se afla că parlamentarul a murit.

Violența politică în Marea Britanie nu este fără precedent în ultimii ani. În 2010, parlamentarul laburist Stephen Timms a supraviețuit unui atac similar în biroul său, iar în 2016, laburista Jo Cox a fost împușcată mortal la câteva zile înainte de referendumul Brexit.

Vezi si

Iran: Poliţia moravurilor a fost dizolvată, a anunţat procurorul general

Poliţia moravurilor din Iran, care în principal veghea la respectarea codului vestimentar de către femei, …